Toni Balažič je ob prvih sporazumih s pridelovalci poudaril: “Kupcem želimo ponuditi čim več domačih svežih pridelkov, zato si prizadevamo za stabilno dobavo in dolgoročno sodelovanje tako z zadrugami, večjimi pridelovalci kot z manjšimi kmetijami. Ker si želimo čim več slovenskih pridelkov na naših tržnicah smo se odločili, da se že za naslednje leto dogovorimo za odkup pridelkov. S tem pridelovalcem ponujamo tudi možnost, da zasadijo več, saj je povpraševanje kupcev po slovenskih pridelkih večje od ponudbe. Mercator letno odkupi približno 18 tisoč ton slovenskih svežih pridelkov, ali drugače – četrtina vseh pridelkov, ki jih prodamo, je slovenskih. Glede na to, da je samooskrba s sadjem in zelenjavo ocenjena pod 40% je to zgovoren podatek o naših prizadevanjih za ponudbo domačega. Izvajamo vrsto ukrepov za povečanje ponudbe domačih pridelkov in samo za našo tržnico namenjamo 3000 m2 prodajnih površin, zato verjamemo, da bodo kupci prepoznali prednosti priročnega nakupa tudi na tržnici v Mercatorju«.


Pridelovalci, ki so že sklenili dogovor z Mercatorjem, bodo posadili več pridelkov, ki jih bo trgovec naslednjo sezono odkupil in ponudil kupcem. Mercator zdaj v 109 trgovinah po vsej Sloveniji ponuja pridelke na posebnih stojnicah “Iz domačih krajev”. Seznam Mercatorjevih trgovin s stojnicami Iz domačih krajev najdete tu.


V Mercatorju sporočamo kupcem:


- V Mercatorju sta slovenska sadje in zelenjava kakovostna in sveža.
- V Mercatorju zagotavljamo, da sta označena sadje in zelenjava preverjeno slovenska.
- V Sloveniji skoraj vse pridelke vzgojimo v zemlji. Obrani so v času optimalne zrelosti in v 48 urah dostavljeni na naše police.
- Slovenska sadje in zelenjava imata kratke transportne poti, obrana sta v času optimalne zrelosti, imata višjo hranilno vrednost, več vitaminov ter bolj razvita aromo in okus.
- Pri slovenskima sadju in zelenjavi ne ohranjamo svežine umetno. Imata krajši rok uporabe, vendar več vitaminov.
- V domačih krajih pridelana sadje in zelenjava prijata in koristita našemu organizmu. Z vaši nakupom spodbujate večjo ponudbo domačega.
- Ponudba domačih pridelkov je odvisna od vrste dejavnikov, posebej od vremenskih razmer.
Izbira sadja in zelenjave se dnevno spreminja. Česar ni v ponudbi danes, skušamo zagotoviti v naslednjih dneh, zato nas kmalu spet obiščite.


Poleg svežih domačih pridelkov sadja in zelenjave od živil ponujamo tudi slovensko mleko, sire, marmelade, olja, vina, sokove, jajca, meso in mesne izdelke ter številne druge izdelke.


www.mercator.si

promocijsko besedilo