"Pri vsem skupaj me zanima samo eno: na neodvisnem mestu pošteno opraviti test DNK," je za Delo dejal Peter S. Njegovo podjetje Würth mu v tej zgodbi stoji popolnoma ob strani, je še dodal.

Peter S., projektni vodja nemške multinacionalke Würth, je zavrnil namige, da je izginil in za Delo pojasnil, da je bil službeno v Švici. Trenutno se mudi v Dubaju, potrdil pa je tudi, da je prejel vrsto elektronskih pisem tudi od odvetnice Franca Rodeta, Nine Zidar Klemenčič.

Rode se strinja z opravljanjem DNK testa v tujini

Kardinal Franc Rode se strinja s predlogom Petra S., da se test DNK opravi v tujini. Kot so za STA sporočili iz Odvetniške pisarne Zidar & Klemenčič, ki zastopa Rodeta, je S. predlagal določeno ustanovo v Nemčiji, v odvetniški pisarni pa sedaj čakajo na informacije o terminu odvzema vzorcev.

V Odvetniški pisarni Zidar & Klemenčič so še pojasnili, da so danes prejeli elektronsko sporočilo nemške odvetniške pisarne s pooblastilom Petra S.. V dopisu so jih obvestili, da se S. strinja z opravljanjem testa očetovstva, a da za to predlaga določeno ustanovo v Nemčiji.

"Odvetniški pisarni smo odgovorili s prošnjo, da nam takoj posredujejo termin, v katerem naj se kardinal Rode zglasi na predlagani ustanovi za odvzem vzorcev. Izrazili smo zahtevo, da se test opravi po protokolu sodnih ugotavljanj očetovstva na tej ustanovi oziroma da sta pri odvzemu vzorcev istočasno navzoča oba subjekta," so zapisali v odvetniški pisarni Zidar & Klemenčič. Dodali so še, da pričakujejo, da jim bodo termin odvzema sporočili nemudoma, "glede na to, da so pristali na vse zahteve iz sporočila odvetnikov S.".