Thomas Beatie, ki ima maternico, zdaj pa so mu naredili še penis, je medijem razkril, da je v zvezi s svojo sodelavko Amber Nicholas. Sveže zaljubljeni par zdaj razmišlja o skupnih otrocih. Thomas je že sporočil, da bo, če Amber ne bo mogla zanositi, z veseljem ponovno prevzel to nalogo.

38-letnik, ki je imel prvo operacijo za spremembo spola pred 15 leti, je za Sunday Mirror dejal: "Z Amber sva zaljubljena. Otroke imava zelo rada, zato razmišljava, da bi imela še kakšnega skupaj." Priznal je, da je bila nosečnost zelo lepa izkušnja, a da bo tokrat na vrsti njegova partnerka, saj bi nosečnost rad izkusil tudi kot moški.

Kirurgi so Thomasu odsvetovali nosečnost, saj je pred petimi leti, po končani terapiji za spremembo spola, tudi biološko postal moški. A kljub temu fizično še vedno lahko nosi otroka, saj ima maternico. "Vprašanje je le, kdo od naju bo bolj uspešen pri zanositvi. Možno je celo, da bova oba zanosila. Amber je predlagala, da oba poizkusiva umetno oploditev in tistemu, ki prvemu uspe, donosi otroka," je še povedal Thomas.

Poleg zanositve pa se Thomas Beatie ukvarja še s sodiščem, ki mu noče odobriti ločitve, saj naj z Nancy sploh nikoli ne bi bila zakonito poročena. Sodnik v Arizoni je namreč prepričan, da ker sta tako Thomas kot Nancy imela ženske spolne organe, ko sta se poročila, to pomeni, da je bila njuna zveza istospolna. Slednja v Arizoni ni zakonita. Sodnik še meni, da ni nobene zakonske podlage, ki bi moškega lahko označila za osebo, ki lahko rodi otroka.

"Ločitev nikoli ni zabavna. Pravzaprav je zelo zapleteno in nedefinirano območje. Poročena sva bila skoraj deset let, skupaj imava precej lastnine, tudi finance imava prepletene. Zakonsko sem sicer moški, a najin zakon je težko legalizirati," je razložil novinarjem. "Z Nancy sem želel umreti. Trenutno se ukvarja s svojimi težavami, še vedno pa sva prijatelja. Upam, da bova v prihodnosti brez težav sodelovala tudi pri vzgoji otrok," je še dodal.