"Ljube Slovenke!" je svojo razlago začel Kubot, ko smo ga poklicali za pojasnilo. "Ljube Slovenke moje! Jaz kandidiram in sem resen kandidat, če me bo hotelo ljudstvo podpreti. Slovenke pa imam tako rad, da če bi kandidirala katerakoli druga, bi ji tudi dal svojo podporo," je dejal.

"Če bi bilo v našem parlamentu vsaj pol Slovenk, bi bili sedaj druga Švica," je dodatno obrazložil. "Zato sem vesel, da kakšna gospa kandidira, z veseljem sem ji dal svoj podpis. Če bo ljudstvo hotelo podpreti Dušančka, bom jaz tako dobil dovolj podpisov," je dodal in povedal, da je njegova poteza izredni zgled solidarnosti.

Na vprašanje, ali torej podpora protikandidatki pomeni njegov umik iz dirke za predsedniški stolček je dal jasno vedeti: "Kje pa! Vsem je treba povedati, da bo Dušan odstopil le v primeru, če ne bi bilo dovolj podpisov, a na to je treba še počakati. Predrage dame, Slovenke, pa imam tako rad, da dam sedemkrat podpis, ne le enkrat. Nikakor pa ne bom odstopil od kandidature. Resno grem naprej, delam resno in odgovorno.“

O težavah, ki jih imata tako Malešičeva kot Kubota glede neprispelih poštnih pošiljk, pa smo danes že poročali. Več o tem preberite tukaj.

Preberite še:

Nekdanji župnik za predsednika: "Delavce postavljamo na cesto kot smeti"