Willisa skrbi, da bo po njegovi smrti knjižnica, ki jo ima, preprosto ponovno padla v roke Appla in sedaj išče načine, kako bi svojim trem hčeram omogočil, da knjižnico legalno podedujejo. Sicer naj bi imel Willis na tisoče minut glasbe v svoji iTunes knjižnici.

Odvetniki se trenutno sicer trudijo, da bi našli način za vzpostavitev nekakšnega ''družinskega lastništva'', s katerim bi hčere nato lahko legalno dostopale in si lastile preneseno glasbo. Willis pa je že povedal, da je se za svojo glasbo pripravljen z Applom pomeriti tudi na sodišču.

''Veliko ljudi bo presenečenih, ko bodo ugotovili, da vsa ta glasba in knjige, ki so jih kupovali in jih prenašali prek spleta, ne pripadajo pravzaprav njim. Je pa povsem razumljivo, da bi hoteli svojo lastnino prenesti na potomce in ljubljene osebe. Zakon bo to sicer še ujel, idealen scenarij pa bi pomenil, da bi tako Apple kot njemu podobni posodobili svojo politiko poslovanja in poskušali najti kar najbolj udobno rešitev za svoje kupce,'' je dejal odvetnik Chris Walton.