Stelzer o testu z Delom, z Rodetom pa ne

Iz zapisov časnika Delo je po navedbah odvetniške pisarne mogoče sklepati, da Stelzer o izvedbi testa komunicira s časnikom, ne s kardinalovo pooblaščenko, zato so časnik Delo zaprosili za pomoč. Delo je namreč v petek objavilo članek, iz katerega izhaja, da so bili v stiku s Stelzerjem in da se Stelzer veseli kardinalove prošnje, naj opravi test očetovstva.

Časnik Delo se je sedaj na poziv odvetniške pisarne tudi odzval. Kot pravijo, ''niso pravni zastopnik Petra S.''

Vsa sredstva za obrambo

Časnik Delo je v torek poročal, da naj bi imel kardinal Rode leta 1969 intimno razmerje s Tanjo Bredo. Omenjena je leto kasneje rodila sina Petra, ki danes upa, da bo Rode privolil v test očetovstva, je poročalo Delo.

Rode je poročanje Dela o njegovem domnevnem očetovstvu označil za izmišljene trditve. Prijateljstva s Tanjo Bredo ne taji, a zanika vse trditve o prelomitvi celibata in domnevnem očetovstvu. Prav tako trdi, da od Petra Stelzerja ni prejel zahteve po preverjanju sorodstvene povezave. Rode je že v torek napovedal, da bo v obrambo uporabil vsa pravna sredstva.

Analizo pripravljeni opraviti v 24 urah

O tem, kako je možno opraviti test očetovstva, se je sicer Zidar Klemenčičeva v Rodetovem imenu v četrtek pozanimala na Inštitutu za sodno medicino Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, kjer so ji po navedbah njegovega predstojnika Jožeta Balažica pojasnili, da je treba za test podati pisno vlogo, podpisano s strani obeh, torej Rodeta in Stelzerja. Zaradi občutljivosti teme pa so pripravljeni na inštitutu analizo opraviti v 24 urah.

Stelzer od četrtka za medije ni dosegljiv.