V 186,5 km dolgi etapi od La Roble do Lagosa de Covadonge je bil drugi Ruben Perez Moreno (Euskaltel - Euskadi), ki je za rojakom Piedro zaostal dve minuti in dve sekundi, tretji pa je bil Francoz Lloyd Mondory (AG2R La Mondiale).

Etapo je zaznamoval pobeg devetih kolesarjev, ki so si privozili tudi že 15 minut naskoka pred glavnino. A v njej ni bilo nobenega nevarnega kolesarja za skupno vodstvo, tako da je imela etapa dve preizkušnji. Eno za etapno zmago, drugo za skupno vodstvo. V prvi je svoje delo najbolje opravil Piedra, ki je svoje kolege v pobegu napadel pred zadnjim vzponom in si do konca pred njimi privozil dobri dve minuti prednosti.

A večina pozornosti je pripadla španski trojici Rodriguez, Valverde, Contador in Britancu Christopherju Froomu, do te etape skupno tretjemu. A na težkem zadnjem vzponu je Britanec pogorel. Ni mu uspelo držati ritma španskega tria. V tem je bil najbolj aktiven Contador, ki je večkrat poskusil napasti, toda Rodriguez je s pomočjo kolumbijskega kolega iz ekipe Naira Quintane vse njegove napade odbil.

V boju za skupno vodstvo je tako Rodriguez obdržal prednost pred najbližjima zasledovalcema, Katjušin tekmovalec ima pred Contadorjem 22 sekund naskoka, pred Valverdejem pa 1:41 minute. Ta trojica je etapo sicer končala 9:25 minute za Piedro.

Že v ponedeljek pa bosta imela Contador in Valverde novo priložnost za napad na vodilnega, saj bo na sporedu še tretja gorska etapa zapored, 183 kilometrov dolga preizkušnja med Gijonom in Valgrande-Pajaresom. V zadnjih treh kilometrih je vzpon tudi 24-odstoten, tako da bo torkov prost dan kolesarjem še kako prav prišel.