Na 71. mitingu v nemški prestolnici je tekmovanje zaznamoval odličen tek Američana Ariesa Merritta, olimpijskega zmagovalca na 110 m ovire. Sedemindvajsetletni atlet je slavil z 12,97 sekunde in za desetinko zaostal za svetovnim rekordom Kubanca Dayrona Roblesa (12,87).

Okrog 50.000 ljubiteljev kraljice športov je znova navdušil 27-letni domačin Robert Harting, ki je v metu diska vknjižil že svojo triintrideseto zaporedno zmago. Šestindvajset dni po svojem olimpijskem zmagoslavju je svetovni in evropski prvak zmagal s 67,40 m. Njegov največji tekmec je bil Litovec Virgilijus Alekna (66,63 m). Felix Sanchez iz Dominikanske republike, dvakratni olimpijski zmagovalec na 400 m ovire, je slavil z 48,89. V suvanju krogle pa je Američan Reese Hoffa, tretji na OI, z 21,37 m za šest centimetrov ugnal zlatega iz Londona Tomasza Majewskega iz Poljske.

Ratejeva je prehitela eno tekmovalko. "Konec sezone je, malo premora sem si vzela po olimpijskih igrah v Londonu. Mogoče sem pričakovala nekaj daljši met, kaj več pa ne. Nastopila bom še prihodnji teden v sredo v Celju in v petek na finalu diamantne lige v Bruslju. Tam si želim, da bi vrgla čez 60 m. Potem bom imela še kak teden, 14 dni premora. Sledil bo začetek priprav na novo sezono," je dejala Ratejeva, ki je bila edina Slovenka na mitingu v nemški prestolnici.