Predstavljali se bodo društva in rokodelci, ki bodo obiskovalce spoznavali s starimi šegami in navadami iz pretekle zgodovine. Obiskovalcem bodo dostopne vse razstave in muzejske zbirke. "Letošnja novost pa je prav poseben kotiček za otroke, kjer bodo lahko ustvarjali in se preizkušali v mini olimpijadi," je za STA povedala predsednica Turističnega društva Tržič Marjana Zupan.

Kot je obljubila, bo za hrano in pijačo poskrbljeno na vsakem koraku in tržiške bržole bodo dišale po vsem mestu. Na glavnem odru bo obiskovalce zabavala Tanja Žagar, lahko pa si bodo skovali tudi šuštarski žebljiček sreče.

Šuštarska nedelja je največji turistični dogodek v Tržiču, ki ga v lepem vremenu obišče tudi do 40.000 ljudi iz Slovenije, pa tudi iz tujine. Razvila se je iz tržiških sejmov, med katerimi je bil najpomembnejši sejem kmečkih izdelkov na angelsko nedeljo, to je prvo nedeljo v septembru.

Še danes največ obiskovalcev na Šuštarsko nedeljo, kjer je ponudba razporejena na kar 300 stojnicah širom mesta, pride zaradi ugodnih sejemskih nakupov, predvsem obutve. V prireditev se s številnimi dogodki vključuje tudi Peko, ki je v tem času prenovil svojo največjo prodajalno v ljubljanskem BTC.

Že v preteklih mesecih je Peko mlade pozval na likovni natečaj Ustvari lastni par in po zmagovalni skici bo izdelal model obutve, ki bo nosil nagrajenčevo ime. Na podlagi lanskega natečaja je tako Peko izdelal čevlje z imenom Sandi.