Kot navajajo v Prometno-informacijskem centru za državne ceste, lahko vozniki na štajerski avtocesti uporabijo vzporedno cesto Žalec - Trojane.

Zastoji sicer nastajajo še na cestah Ilirska Bistrica - Jelšane, Pivka - Postojna in Šmarje - Dragonja. Zgoščen je tudi promet pred koncem podravske avtoceste pred Dragučovo proti Gruškovju ter na cestah Portorož - Izola - Koper in Podlehnik - Gruškovje.

Gost promet z občasnimi zastoji pa je od zahodne ljubljanske obvoznice od Kosez ter od južne obvoznice od Viča proti cestninski postaji Log, je še zapisano na spletnih straneh Prometno-informacijskega centra.

Na mejnih prehodih Sečovlje in Gruškovje je pri vstopu v državo čakalna doba 45 minut, na prehodih Dragonja in Starod pa 30 minut. Pri izstopu iz države morajo osebna vozila na prehodu Dragonja čakati 45 minut, na prehodu Starod pa 15 minut. Promet se povečuje tudi pri vstopu na Sečovljah.

Na hitri cesti med cestninsko postajo Nanos in Ajdovščino ter na regionalni cesti med Ajdovščino in Podnanosom zaradi burje velja prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Gneča zaradi foruma na Bledu

Glede na to, da se s tem koncem tedna pred začetkom šole končujejo poletne počitnice tudi drugod po Evropi, je pričakovati povečan promet proti Avstriji, zaradi česar so možni tudi večji zastoji na gorenjski avtocesti.

V nedeljo pa se bo na Bledu začel še vsakoletni Strateški forum Bled, ki se ga bodo udeležili številni udeleženci iz sveta politike, gospodarstva in akademske sfere. Za mnoge bo potekal organiziran prevoz z vozili s prednostjo z letališča Jožeta Pučnika proti Bledu, zaradi česar pri policiji opozarjajo voznike na upoštevanje navodil policistov in signalizacije na policijskih vozilih za spremstvo.

Spet bodo na cestah rumene rutice, začenja se šolsko leto: Vozniki, pazite na otroke!

Pri tem spominjajo, da so vozniki ob srečanju vozil s spremstvom dolžni ustaviti in se umakniti z vozišča, varovani koloni pa omogočiti neovirano vožnjo. Policijska vozila za spremstvo varovane kolone so označena z rdečimi in modrimi lučmi, vozniki pa vožnjo lahko nadaljujejo, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z zeleno in modro lučjo.

Zaradi foruma so možne kratkotrajne zapore ali spremembe prometnega režima tudi v okolici hotelov na Bledu, kljub temu pa večjih težav v prometu ne gre pričakovati.

Forum se bo zaključil v ponedeljek popoldne, nakar bodo sledili povratki visokih gostov proti Brniku, prav tako z vozili s spremstvom.