V današnji preizkušnji se vodilni kolesarji niso posebej naprezali, vseskozi so nadzorovali potek dogajanja, tudi ubežna skupina, v kateri so bili Linus Gerdemann, Thomas de Gendt, Simon Clarke, Cameron Meyer, Juan Antonio Flecha, Elia Viviani in Stephen Cummings, jim ni povzročala nobenih sivih las.

V sami končnici današnje trase se je med ubežniki razplamtel boj za etapno zmago. Najbolj premeten je bil 31-letni angleški kolesar Cummings, ki je slabe štiri kilometre pred koncem močno pospešil in ubežal vodilni skupini ter na koncu za štiri sekunde ukanil drugouvrščenega Meyerja in tretjeuvrščenega Flecho.

Po današnji pretežno ravninski preizkušnji je rdečo majico vodilnega zadržal Španec Joaquim Rodriguez (Katjuša). Njegov rojak Alberto Contador na drugem mestu v skupnem seštevku zaostaja 13 sekund, tretjeuvrščeni Britanec Christopher Froome pa 51 sekund.

V soboto bo na sporedu veliko bolj zahtevna gorska etapa, karavana na španski pentlji pa bo morala premagati 149,2 km dolgo preizkušnjo med krajema Palas de Rei in Puerto de Ancares. Ta bo vsebovala kar dva vzpona prve in enega druge težavnostne kategorije, najbolj zahteven pa bo gotovo 10-kilometrski končni vzpon na 1470 metrov visoki Puerto de Ancares.