Sam and the Womp Bom Bom

Ker je poletje čas plesa, so tudi na vrhu angleške lestvice plesni ritmi. Nabijanje, divjanje, maškarada, parodija, (menda) pod budnim očesom očeta osemdesetih, 63-letnega Trevorja Horna, nedvomno pa je med glavnimi vlogami njegov sin Aaron. Angleški komad, ki pa je nevarno podoben Magnificovemu razumevanju Guče, Balkana in Tarantina. Uradni video je na 2,3 milijona ogledih, ostali manj uradni pa dodajo še kak milijonček.

Rita Ora How We Do (Party)

Partiji in zabave so zgodbe, ki jih ljubi Rita Sahatçiu Ora, blondinka, ki zveni malce kot Lady Ga Ga in malce kot Shakira. Rita je Albanka, rojena v Prištini, barve nove domovine Velike Britanije pa je branila leta 2009 tudi na Evroviziji. Komad izvira iz skladbe Party and Bullshit iz leta 1993, Rita ga je vključila na album z imenom ORA. Na svetu so redke letvice, na katerih skladba ni osvojila prvih mest, na youtubu ima uradni video 15 milijonov ogledov, manj uradni pa skupaj več kot 5 milijonov.

Wiley (featuring Rymez & Ms D) Heatwave

Wiley je legenda angleškega rapa, pa tudi undergrounda. Izvira s Karibov, svet pa je osvojil že s hitom Wearing my Rolex. S Heatwavom se je prvič zavihtel tudi na prvo mesto in lahko bi rekli, da je to poletje tudi njegovo. Pravijo, da je prodal kar 115.000 downloadov skladbe, na youtubu ima uradni video, v katerem mrgoli pomanjkljivo oblečenih lepotic, ki, seveda, plešejo, 7 milijonov ogledov, ostali videi pa še kak milijon in pol.

Emeli Sande Read All About It (tretjič)

Gre za tretjo verzijo uspešnice angleškega raperja Professorja Greena. V prvem je imela škotska pevka Emeli zgolj vlogo spremljajoče pevke, v skladbi, ki je na lestvicah, pa pravzaprav nastopa kot samostojna kantavtorica. Prva oziroma originalna verzija ima na youtubu kar 18 milijonov ogledov, skladba, ki je na aktualni BBC-jevi lestvici, pa v vseh verzijah skupaj komaj presega 2 milijona.

Taylor Swift We Are Never Ever Getting Back Together

Taylor Swift, rojena v Pennsylvaniji in živeča v Nashvillu, je ena najpomembnejših ameriških pop ali kar country pevk. Pri 23 letih se ji je zgodilo skoraj vse, konec koncev je že pri sedemnajstih posnela album, ki je zavzel svetovne lestvice. Taylor je lepa, lepo poje, igra kitaro in ima s svojim zadnjim hitom, balado, na youtubu skoraj 9 milijonov ogledov, neuradno pa dodajo vsaj še dva milijona.

Florence and the Machine (Calvin Harris Mix) Spectrum (Say My Name)

Angleški neodvisni bend s karizmatično Florence Welch v glavni vlogi je že od leta 2009, od albuma Lungs, med najpomembnejšimi v Angliji, hkrati pa med najbolj nagrajevanimi pop skupinami na svetu. Vmes so nastopili tudi v naših krajih, v zadnjem času pa so se proslavili tudi s hitom Spectrum, ki je izšel na albumu Ceremonials. Verzija, ki je trenutno na lestvicah, je bila "premešana" (mix) s strani Calvina Harrisa.

Devlin (featuring Ed Sheeran) Watchtower

James Devlin je londonski raper, ki v zadnjem času s številnimi projekti napada angleške lestvice. V pričujoči zgodbi skupaj z Edom Sheeranom obdelujeta legendarno All Along the Watchtower, ki sta jo preigravala že Dylan in Hendrix. Skladba je z albuma A Moving Picture, kupujejo jo tako Angleži kot Američani, na youtubu pa ima neznatnih 1,2 milijona ogledov.

Calvin Harris (featuring Example) We'll Be Coming Back

S tretjega albuma Calvina Harrisa 18 months je skladba, ki jo škotskemu didžeju in umetniku pomaga zaigrati pevec in raper Example. Ljudstvo navdušeno klika, 6 milijonov je samo ogledov uradnega videa, druge verzije nanesejo še skoraj enkrat toliko, skladba pa je že bila tudi na prvem mestu angleške lestvice. Jasno, še večji hit iz iste zgodbe je bil Rihannin We Found Love.

Angel Wonderfull

Angel je Sirach Charles, pevec, skladatelj, producent, multiinštrumentalist in še kaj, iz Londona. Wonderfull je skladba, ki pomeni njegov največji uspeh (tako v Angliji kot v ZDA) v karieri, ki niti ni zelo dolga. Uradni video, na katerem pokaže, da je lepo grajen in tetoviran moški, in v katerem se veliko pleše, si je doslej ogledalo dva milijona ljudi, dodaten milijon pa so jih zanimale druge verzije iste skladbe.

Trey Songz Simply Amazing

Tremaine "Trey" Aldon Neverson je ameriški pisec, pevec, raper, producent in filmski igralec. Prvi album je posnel leta 2005, od leta 2006 pa ga beležijo v šestih filmskih rolah, od dokumentarcev do krvavega Teksaškega masakra 3D. Simply Amazing je z njegovega zadnjega - avgustovskega - albuma Chapter V, ki zaenkrat uspeva bolj v Veliki Britaniji. Originalni klip na youtubu je videlo doslej nekaj več kot 2 milijona spletnih poslušalcev.