Sojenje se je začelo oktobra lani, končalo se je januarja, danes pa je sodnica Elizabeth Gloster razglasila sodbo. "Moja analiza vseh dokazov je pokazala, da je g. Berezovski popolnoma nezanesljiva priča, ki na resnico gleda kot na fleksibilen koncept, ki ga lahko prireja tako, da ustreza njegovim trenutnim namenom," je bila ostra ob razsodbi.

Obe stranki sta v postopku, med katerim sta najeli armadi odvetnikov, potrošili okoli sto milijonov funtov. Po ocenah je bil to eden najdražjih sodnih postopkov na svetu. Berezovski je trdil, da ga je Abramovič "izdal" in "ustrahoval", da je leta 1995 prodal delnice v ruski naftni družbi Sibneft za zgolj 1,3 milijarde dolarjev. Abramovič je obtožbe zanikal.

Po razglasitvi sodbe je Berezovski dejal, da še ne ve, ali se bo pritožil. "Popolnoma šokiran sem zaradi tega, kar se je danes zgodilo ... še posebej ker je sodnica na novo napisala vso rusko zgodovino," je bil razočaran. Dodal je, da ne obžaluje tožbe proti Abramoviču. Je pa za BBC še enkrat poudaril, da ga je razplet presenetil, toda "življenje je življenje".

Na sodišču je dejal, da je Berezovski, ki si je politični vpliv pridobil v času pokojnega ruskega predsednika Borisa Jelcina, dobil milijone dolarjev za storitve "političnega botra", ni pa bil njegov poslovni partner. Berezovski je sicer leta 2000, potem ko je prišel v spor s predsednikom Vladimirjem Putinom, zapustil Rusijo in zdaj živi v Londonu.