O tem, kako je možno opraviti test očetovstva, se je sicer Zidar Klemenčičeva v Rodetovem imenu v četrtek pozanimala na Inštitutu za sodno medicino Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, kjer so ji po navedbah njegovega predstojnika Jožeta Balažica pojasnili, da je treba za test podati pisno vlogo, podpisano s strani obeh, torej Rodeta in Stelzerja. Zaradi občutljivosti teme pa so pripravljeni na inštitutu analizo pripravljeni opraviti v 24 urah.

A Stelzer od četrtka za medije ni dosegljiv, prav tako se do zdaj, kot so potrdili za STA, še ni oglasil ne Rodetu ne Klemenčič Zidarjevi. Nedosegljiv je tudi za Delo. Naj bi pa novinarji časopisa od sorodnikov izvedeli, da je Stelzer v četrtek odpotoval v Evropo. Kam točno, jim, kot navajajo, sorodniki niso hoteli povedati. "Dejali so le, da bo Peter po posvetu s svojim nemškim odvetnikom sporočil, ali je pripravljen test DNK opraviti v Sloveniji ali pa bo Rodetu predlagal, da ga opravita drugje," je zapisal časopis.

Časnik Delo je sicer v torek poročal, da je Stelzer odvetnico najel v Sloveniji, z njeno pomočjo pa naj bi skušal od Rodeta dobiti priznanje o očetovstvu oziroma njegovo privolitev v test DNK. A so v Rodetovi pisarni v sredo zatrdili, da Rode do zdaj zahteve (razen preko medijev) za test očetovstva od Stelzerja še ni prejel.