Bowie, ki je januarja praznoval svoj 65. rojstni dan, se je v zgodovino pop glasbe zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov - od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah.

V Londonu se bo nocoj s projekcijo dokumentarca "Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" začel prvi festival, s katerim imajo organizatorji namen osvetliti Bowiejev doprinos k filmski umetnosti.

Bowie se je kot filmski igralec prvič preizkusil v znanstveno-fantastičnem filmu Mož, ki je padel na Zemljo (1976) v režiji Nicolasa Roega, na velikem platnu se je med drugim pojavil še ob boku Catherine Deneuve in Susan Sarandon v Lakoti (1983) v režiji Tonyja Scotta ter v filmu Basquiat (1996) v režiji Juliana Schnabla.

V nedeljo, 2. septembra, bo festival sklenila projekcija Bowiejevega dokumentarnega omnibusa v produkciji britanskega BBC z naslovom "Cracked Actor". Sledil ji bo pogovor z režiserjem filma Alanom Yentobom in priznanim britanskim umetnikom Jeremyjem Dellerjem, ki je Bowiejev veliki oboževalec, piše na spletni strani festivala.