Na zelenici ob Hotelu Park je samevajoči tobogan dobil družbo novih igral, ki pa niso tako običajna kot drugod. "Razen nekaj izjem imajo skoraj vsa ljubljanska otroška igrišča samo igrala, na katerih je igra usmerjena v gibanje, me pa smo se osredotočile predvsem na otroško domišljijo," je pojasnila Maša Cvetko iz ProstoRoža, medtem ko so medvedki in lisičke iz bližnjega vrtca Ledina že veselo preizkušali trikotne hišice. Te ustvarjajo pravi tabor na Taboru, za simbiozo med otroki in starejšimi pa so ob igrišču dodali še veliko polkrožno klop, ki spominja na klavirske tipke.

Sosedje so vedno bolj povezani

"Zdaj bom še raje zahajala sem," je včeraj otroška igra prevzela 94-letno stanovalko taborskega doma upokojencev Lucijo Črnigoj, ki jo tudi veseli, kako dobro sodelujejo sosedje na Taboru. S projektom Kulturna četrt Tabor namreč delovne akcije niso več redkost. Najprej so v parku namestili drevesne lučke, uredili so zapuščeno balinišče, namestili viseče mreže in tudi prejšnjo soboto so okoliški stanovalci barvali klopi in ograje na novem igrišču. "Nismo samo čakali na to, kaj bomo dobili, ampak smo kar sami zavihali rokave," je poudarila Alenka Korenjak iz skupine ProstoRož.

Vedno bolj povezana sosedska skupnost tudi aktivno in samoiniciativno sodeluje pri izvajanju delavnic in dogodkov v okviru poletnega programa. "Kakovost življenja se je zelo dvignila, veliko se družimo, ponudba za otroke in starše pa je res odlična," je zadovoljen Taborčan Ciril Oberstar. Po uspehu lanskoletnega poletnega programa se je letos z organizacijo sobotnih sejemskih dogodkov navdušenje le še povečalo. Zaključek poletnega dogajanja sledi 15. septembra z veliko garažno razprodajo, ni pa še dorečeno, ali bodo s kakšnim zanimivim dogodkom presenetili tudi jeseni ali pozimi.

Kmalu še spremenjen promet

In kaj sploh še manjka na Taboru? Prva na seznamu je trenutno sprememba prometne ureditve, je povedala Cvetkova. Parkiranje v južnem delu bo dovoljeno samo za stanovalce, upokojence in goste Hotela Park, javne parkirne prostore pa bodo nadomestili na severni ulici Tabor, ki bo po novem enosmerna. Obenem naj bi pred Slovenskim etnografskim muzejem upočasnili promet z dvigom križišča.