"Državno tožilstvo se je tako odločilo po vnovičnem preverjanju možnosti, da z revizijo na sodišču sploh uspe," so zapisali na tožilstvu v Kielu. Bolj zadovoljen je bil Schwenkerjev odvetnik, Michael Gubitz, ki pravi, da je tožilstvo na ta način dokončno priznalo oprostilno sodbo.

Edina odprta zadeva je posojilo, ki ga je Schwenker odobril Zvonimirju Serdarušiću, za katerega je tožilstvo dolgo menilo, da je šlo za podkupnino. A tudi ta znesek je Serdarušić že davno vrnil. Sodišče je Schwenkerja in Serdarušića zaradi pomanjkanja dokazov sicer oprostilo že 5. januarja, a se je tožilstvo odločilo za revizijo.

Državno tožilstvo je Schwenkerju in Serdarušiću želelo dokazati, da sta podkupila sodnike pred povratno tekmo lige prvakov med Kielom in Flensburgom. Primer je bil tudi pravno zelo zanimiv, saj je tožilstvo prvič v zgodovini nemškega sodstva skušalo s pomočjo gospodarskega prava dokazati športno prevaro. Številni sumi, govorice, laži, polresnice, osebna obtoževanja in gospodarski interesi pa v procesu niso potrdili neposredne vpletenosti obtoženih v očitano dejanje.