Čeha so na sodišču zaman pričakovali že nekaj mesecev, saj je bil zaradi igranja nogometa v Indoneziji ves čas nedosegljiv. Sodnemu senatu pod vodstvom sodnice Andreje Lukeš danes ni prav veliko pomagal, saj je bil njegov spomin precej luknjičav. Zatrdil pa je, da pri njegovem dobrem prijatelju Šukalu nikoli ni vplačeval stav, celo da sploh ni vedel za to, da bi se s športnimi stavami ukvarjal tudi on.

S stavami je bil zasvojen, a se je leta 2009 nehal ukvarjati z njimi

Kot je dejal, se je s športnimi stavami prenehal ukvarjati že leta 2009, vse od takrat pa ni več vplačal niti ene stave. Čeprav naj bi bil z njimi zasvojen, zdravljenja odvisnosti ni potreboval. Koliko je v tem času zapravil v stavnicah, ni vedel povedati, zagotovo pa so številke nižje od tistih, ki so se omenjale v medijih. V obtožnici zoper peterico je navedeno, da naj bi Čeh samo od 1. novembra 2008 preko Koste Turnerja vplačal za dobra 2,5 milijona evrov.

Da je preko Turnerja in Ivana Vinka, ki naj bi ju poznal vsaj deset let, vplačeval stave in z njima mesečno tudi obračunaval finančno stanje, je ptujski nogometaš potrdil, ob tem pa potrdil tudi, da je stave preko SMS sporočil vplačeval tudi neposredno v Avstrijo. Za takšen način se je odločil, ker je bil kot poklicni nogometaš veliko zdoma.

Šukalu še vedno dolguje 25 tisoč evrov

Od Turnerja si je nekajkrat tudi izposodil denar, ki ga je nato po obrokih že vrnil. Še vedno pa okoli 25.000 evrov ostaja dolžan Šukalu, ki mu je posodil okoli 40.000 evrov. "Vendar sem leta 2009 zaključil s stavami in obrnil list v svojem življenju," je še dejal nekdanji nogometaš Drave, Maribora, Olimpije in belgijskega Bruggea.

Mariborsko okrožno tožilstvo peterici obtoženih očita protizakonito organiziranje denarnih verig in nedovoljenih iger na srečo ter sodelovanje v hudodelski združbi. Peterica naj bi od novembra 2008 pa vse do lanskega prijetja skupaj z za zdaj še neznanimi avstrijskimi sodelavci iz Srbije organizirala nelegalne športne stave za posamezne športne prireditve, predvsem za nogometne tekme. V tem času naj bi skupina sprejela za kar 43 milijonov evrov stav in pri tem samo s provizijami zaslužila okoli milijon evrov.

Šukalo je v stave vložil 5,5 milijona evrov

Glavni organizator stavnic naj bi bil po mnenju tožilstva mariborski podjetnik Kosta Turner, ki naj bi skupaj z Vinkom sprejemal stave, izplačeval dobičke in terjal plačilo obveznosti. Pri tem sta jima pomagala tudi Vasja Turner in Hajšek, pomembno vlogo pa naj bi po mnenju tožilstva imel tudi Šukalo, ki naj bi sprejemal stave v Nemčiji. Na ta način naj bi v Turnerjeve nelegalne stavnice zase in druge vložil kar 5,5 milijona evrov. Med vplačevalci stav naj bi se znašlo še nekaj drugih znanih nogometnih imen.