RRA Mura igra pri implementaciji novih orodij za večjo konkurenčnost regije pomembno vlogo, pri tem ji pomaga tudi partnerstvo na projektih CreaMed in RegioLab, v okviru katerih spodbujajo kreativnost in inovativnost, uporabljajo skupne in komplementarne kompetence ter spodbujajo izboljšanje medsebojnega sodelovanja podjetij, ustanov znanja, razvojnih organizacij, političnih akterjev in drugih, ki želijo s svojimi dejavnostmi povečati konkurenčnost čezmejne regije. 

In kaj bodo na seminarju Aktivacija kreativnosti pridobili podjetja in ljudje v regiji? »Upam, da nove ideje. Predvsem zavedanje o potrebi in pomenu sodelovanja različnih, na videz nepovezljivih oblik sodelovanja različnih akterjev v okolju iz različnih sfer. Upam, da bodo začutili, da umetnost lahko spodbuja kreativnost podjetij in ljudi ter daje misliti čez vsakdanje okvirje. Podjetja in posamezniki bodo lahko na dogodku vzpostavili nova partnerstva in razvijali nove skupne ideje, ki lahko vodijo do novih izdelkov, storitev… Vsekakor je dogodek priložnost, da začnejo misliti in delovati zunaj okvirjev in da si upajo biti kreativni. Bila bi vesela, če bi začeli bolj razmišljati v smeri, da ni nič narobe, če ti ne uspe, ampak da je narobe, če ne poskusiš. Iz 99 spodletelih poskusov se naučiš 99 napak, ki si jih storil, in potem je 100. poskus uspešen. Napake ter spodleteli poskusi so tudi pomembni za uspeh,« poudarja Helga Lukač, svetovalka na RRA Mura in gonilna sila pri organizaciji seminarja.

Petkov dogodek, ki je brezplačen, prijave pa zbirajo na helga@rra-mura.si , so razdelili na tri sklope: Kreativnost in podjetništvo, Umetnost, kreativnost in okolje in Ustvarjanje novih čezmejnih projektov. V sklopu Kreativnost in podjetništvo bo tudi okrogla miza s predstavniki podjetij, ki so spoznavali metode kreativnega razmišljanja, Umetnost, kreativnost in okolje, ko se bo predstavilo tudi mesto Gradec, mesto kreativnosti, dobre prakse o vplivu kulture in kreativnosti na spreminjanje prostora pa bodo delili predstavniki Kible, Evropske prestolnice kulture, Društva likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije ter Mozaika. V zadnjem sklopu je delavnica Uporaba kreativnosti pri razvoju novih projektov.

Dobrodošla nadgradnja seminarja so tudi hitra poslovna srečanja ali Business speed Dating, na katerem si bodo na zelo kratkih sestankih zainteresirani predstavniki podjetij in organizacij izmenjali izkušnje in navezali stike ter tako širili svojo socialno mrežo ter odpirali priložnosti za nova poslovna sodelovanja.