Ne samo CouchSurfing, v zadnjih nekaj letih so se razmožile spletne strani, preko katerih lahko popotniki poleg prenočišča najdejo prevoz, partnerja za potovanje, vodiča, izkušnje in avanturo. Tako je denimo tudi Hospitality Club ena tistih spletnih strani, preko katere se lahko popotniki povežejo med seboj, drug drugemu ponudijo prenočišče in družbo. "V Barcelono prihajam za dva ali tri dni in iščem nekoga, ki bi me bil pripravljen gostiti." Natanko na tak način na tisoče mladih in odprtih popotnikov išče - in najde - prenočišče vsepovsod po svetu.

Na spletnem forumu Cruiser Log se zbirajo novodobni pomorščaki, taki ki imajo vse jadralske veščine in željo po jadrnju, ne pa tudi svoje ladje, in taki, ki imajo svoj čoln, ribiško ladjo ali jadrnico, a jim primanjkuje dobre družbe na dolgem križarjenju po morju. "Tričlanska posadka išče dva člana za jadranje ob zahodni obali Australije," je na tej spletni strani objavil 42- letni Robin Wood. "Potrebujem pomoč na kmetiji pri Aucklandu. Ponujam hrano in prenočišče," pa je na spletni strani Wwof napisala Magda iz Nove Zelandije. Isabela iz Francije, ki pravkar pomaga na kmetiji v Zapotoku je svoje gostiteljev Sloveniji našla preko spletne strani HelpX.

Edine ovire so pravzaprav tiste v naših glavah. Strah pred neznanci in pričakovanje najhujšega možnega scenarija. Ko se otresemo predsodkov, skepse in strahu, se lahko končno približamo spoznanju, da nam ves svet resnično leži pod nogami, le seči je treba po ponujenem. Tako se lahko pridružimo tisočim, desettisočim, milijonom pravzaprav, ki so neštete nekonvencionalne možnosti spoznavanja sveta sprejeli razširjenih rok in odprtega srca.