Sredi brkinskih gričev, v vasici Zajelšje, je svoja vrata odprlo Posestvo Rečou (www.recou.si). Posestvo, kjer je stoletja dolgo delovala kmetija, je sedaj dobilo novo preobrazbo. Ambient združuje mešanico modernega in tradicionalnega, glavna atrakcija pa je star senik, ki je prenovljen v prostor za skupna ležišča ali za skupinske prireditve, konferenčne in plesne dogodke.

Objem starega kamna in leseni oboki pričarajo posebno vzdušje v prostoru, kar še dodatno pripomore k samemu sproščanju in raz-stre-ovanju. Obiskovalci imajo na voljo tudi posebno terapijo s pomočjo toplih kamnov s posestva, ki blagodejno vplivajo na telo in um.

Na posestvu je med drugim glavno vodilo aktivno življenje in ozaveščenost o okolju. Organizirajo namreč pohode in kolesarske izlete na bližnje hribe, lahko si najamete kanu in se podate na jezero Klivnik, lahko pa vam tudi organizirajo plezalni izlet v plezališču Črni kal.

Na samem posestvu lahko poizkusite tradicionalne brkinske štruklje in joto, za piko na i pa poskrbi domača brkinska slivovka.

Ena glavnih odlik posestva je tudi lega in sama postavitev. Gost namreč vstopi v nekakšno graščino, ki je z vseh strani obdana s samim posestvom. Tu tako najdejo svoje mesto tisti, ki si želijo sprostitve v osami, ki potrebujejo svoj mir, po drugi strani pa je posestvo dovolj prostorno za skupinske dogodke, zabave in piknike.

V toplih nočeh na posestvu Rečou organizirajo tudi nočne pohode po gozdovih in opazovanje zvezd, ki zunaj dosega mestnih luči zažarijo še posebej svetlo. Sicer pa so na posestvu v kratkoročnem načrtu tudi fotografske delavnice, delavnice swing plesa, surfanja na valovih in še mnogo privlačnih aktivnosti. Več informacij na www.recou.si.