Iz štaba Malešičeve so posredovali oba odgovora. Z računskega sodišča so ji sporočili, da če so se stroški zbiranja podpisov šteli za stroške volilne kampanje in se poravnali s posebnega računa, tega v revizijah o pravilnosti financiranja volilne kampanje na predsedniških volitvah leta 2008 niso šteli kot nepravilnost oziroma kot kršitev zakona o volilni in referendumski kampanji.

Na Državni volilni komisiji pa so Malešičevi odgovorili, da niso pristojni za interpretacijo predpisov, ki urejajo področje volilne kampanje. Za to je pristojno ministrstvo za pravosodje in javno upravo, so odgovorili Malešičevi.

Aktivna sta tudi predsedniška kandidata Danilo Türk in Borut Pahor. Prvi je nadaljeval z zbiranjem podpisov za kandidaturo in obiskal stojnice v Sežani, Postojni in v Cerknici. Pahor pa bo ob 20. uri sodeloval na večeru na Škrabčevi domačiji z naslovom Skupaj smo sposobni doseči nepredstavljivo. Dogodek bo v živo mogoče spremljati preko spletne in Facebook strani Pahorja, so sporočili iz njegovega štaba.