Slovenija in njeni ljudje po besedah Šica potrebujejo boljši jutri. "S svojim načinom dela, življenja in razmišljanja sem osvežitev in kljub svojemu abrahamu mladi up," je dejal.

Šic, ki bo kandidat Humane Slovenije, se je že lotil zbiranja podpisov državljanov, potrebnih za kandidaturo. Računa, da bo 3000 podpisov uspel zbrati in si s tem, kot pravi, zagotovil "vstopnico za gledališče, ki nas čaka".

V primeru izvolitve državljanom obljublja 1000 evrov temeljnega univerzalnega mesečnega prihodka, kar bi po njegovem zagotavljalo socialno varnost. Prva naloga predsednika je, kot pravi, poenotenje naroda, to pa bi po njegovih besedah privedlo do nadaljnjih pravnih korakov, ki bi omogočili omenjeni univerzalni prihodek.

Kandidaturo za predsednika države je doslej napovedalo še 10 kandidatov. Med vidnejšimi so sedanji predsednik Danilo Türk, nekdanji predsednik vlade Borut Pahor in evropski poslanec Milan Zver. V predsedniško tekmo so se podali še Monika Malešič, Artur Štern, Miro Žitko, Fani Eršte, Ladislav Troha, Dušan Egidij Kubot - Totislo in Milan Robič.