Rokometaši Celja Pivovarne Laško se po letu premora znova vračajo v najmočnejše klubsko tekmovanje na stari celini, kjer bodo nastopili v dokaj zahtevni skupini, skupaj z nemškim Kielom, madžarskim Veszpremom, španskim Atleticom iz Madrida, švedskim Sävehofom in zmagovalcem kvalifikacijskega turnirja 3 (romunska Constanta, slovaški Tatran Prešov, izraelski Maccabi Rishon Lezion in italijanski Bolzano). V domačem prvenstvu napovedujejo naskok na mesta, ki jim tudi v sezoni 2013/14 zagotavlja nastop v ligi prvakov, največje tekmece pa bodo imeli v velenjskih in koprskih rokometaših.

Po koncu minule sezone sta najbolj zveneči okrepitvi celjske vrste madžarski reprezentant Mate Lekai in slovenski reprezentant Sebastian Skube. Ekipa je pod vodstvom srbskega trenerja Vladana Matića v polnem pogonu že od 24. julija, do danes pa je odigrala kar lepo število pripravljalnih tekem. Najprej dve tekmi z madžarskim Ferencvarošem, nato se je pomerila z ruskimi Čehovskimi medvedi, konec minulega tedna pa se je podala na kakovosten turnir v Francijo, kjer so nastopili še danski Kolding ter francoska prvoligaša Chambery in Nantes.

Mlada ekipa s povprečno starostjo 24 let

"V pripravljalnem obdobju smo zelo kakovostno delali. Ekipa je po telesni plati dobro pripravljena, nekaj slabosti kaže na taktično-tehničnem področju. Upam, da bomo do tekme z Ormožani, ki je v tem trenutku zame najbolj pomembna, tudi v tej smeri naredili korak naprej. Naša ekipa je mlada, njena povprečna starost znaša zgolj 24 let. Pričakovati je padce in vzpone, navkljub temu pa se želimo na mednarodnem prizorišču predstaviti s hitro in atraktivno igro. Nastopamo v težki skupini, v njej so sami velikani evropskega rokometa, a naredili bomo vse, da favoriziranim tekmecem, tu predvsem mislim na naše domače tekme, odščipnemo točko ali dve," je na današnji predstavitvi celjske ekipe dejal trener Matić. Zanj bo nedeljska superpokalna preizkušnja z Velenjčani v Sevnici zgolj prestižnega pomena in dobra pripravljalna preizkušnja, zanj je najbolj pomembna uvodna tekma v 1. NLB Leasing ligi z Ormožani.

Težav z dolgovi klub nima

"Naš cilj je, da v atraktivni skupini dostojno zastopamo naš klub. Celje ima v Evropi ugled, ki ga ne mislimo razprodati, ob podpori naših zvestih privržencev pa bomo skušali presenetiti. V domačem prvenstvu si želimo vnovič zagotoviti nastop v ligi prvakov," je o ciljih in željah v novi sezoni dejal direktor Roman Pungartnik, ki je potrdil, da je celjski klub v teh težkih gospodarskih časih le zbral dovolj denarnih sredstev za nemoteno delovanje vseh starostnih selekcij.

"Gospodarska kriza se je športa dotaknila že pred leti, mi pa smo se tem novim okoliščinam enostavno morali prilagoditi. Ob pomoči glavnega in številnih manjših pokroviteljev smo zbrali dovolj denarja za nemoteno delovanje vseh osmih selekcij v našem klubu, ob tem pa smo ponosni, da nimamo nobenih dolgov," je v zvezi s tem dejal Pungartnik.

Za celjski klub bodo v sezoni 2012/13 nastopali - vratarji: Dejan Perić, Matevž Skok in Urban Lesjak; krilni igralci: Gašper Marguč, Blaž Janc, Nikola Ranevski in Luka Žvižej; zunanji igralci: Gregor Potočnik, Žiga Mlakar, Rok Žuran, David Razgor, Sebastian Skube, Nemanja Zelenović, Borut Mačkovsšek in Mate Lekai; krožni napadalci: Alem Toskić, Vid Poteko in Igor Žabič.