Vprašanje ugotavljanja očetovstva je kardinalu Rodetu po navedbah njegove pisarne prvič zastavil novinar Dela Dejan Karba kot eno od vprašanj, ki mu jih je po elektronski pošti poslal 23. avgusta 2012.

Na novinarjeva vprašanja kardinal ni odgovoril, ker Delo "pred tem ni hotelo objaviti njegove zahteve po preklicu neresnic, objavljenih v članku 6. avgusta letos", so v kardinalovi pisarni pojasnili v sporočilu za javnost, objavljenem na spletni strani Slovenske škofovske konference.

Po njihovih navedbah so bile kratkemu elektronskemu sporočilu, ki ga je kardinal Rode prejel od Petra S. minuli petek, priložene tri fotografije Petra in njegove družine, nikjer pa ni bilo izražene želje po ugotavljanju očetovstva. Tudi v drugem elektronskem sporočilu Petra S., poslanem v ponedeljek zvečer, te zahteve ni bilo.

Ob tem so v Rodetovi pisarni ponovili Rodetovo zagotovilo, da je na primerjavo DNK pripravljen kadarkoli.

Anton Stres verjame, da člani Katoliške cerkve ne bodo nasedli "konstruktom, lažem in polresnicam"

Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) Anton Stres je ob izreku moralne podpore Francetu Rodetu dejal, da verjame, da člani Katoliške cerkve ne bodo nasedli "konstruktom, lažem in polresnicam" ter da bodo zgodba na sodišču dobila "razsodbo in sklep, kakor ju zasluži".

Stres, kot je zapisano v njegovi izjavi na spletnih straneh SŠK, iz tujine (trenutno se mudi v Parizu, kjer vodi duhovne vaje) "z globoko žalostjo in hkrati ogorčenostjo spremlja nov pogrom proti Katoliški cerkvi v Sloveniji preko napada na kardinala Rodeta". Hkrati Rodetu "v teh težkih trenutkih zanj, ko hočejo nekateri zelo načrtno oblatiti njegovo dobro ime", v svojem in v imenu vseh članov SŠK izreka "vso moralno podporo".

Stres je, kot piše, vesel, ko vidi, kako so Rodetovi odgovori "jasni, prepričljivi in pogumni", hkrati pa verjame v slovenski pravni red ter v to, "da bo ta zgodba dobila na sodišču razsodbo in sklep, kakor ju zasluži". Vse člane Katoliške cerkve v Sloveniji je tudi zaprosil, da se združijo v molitvi za edinost v Cerkvi.

Škofovska konferenca je zbor škofov Katoliške cerkve določenega naroda ali ozemlja in kot taka predstavlja najvišjo ustanovo posamezne krajevne Cerkve.

Iz današnje tiskane izdaje: Kardinal Rode: Če bo treba, bom pristal na test očetovstva

Peter S.: Rode mi je po telefonu povedal, da je moja mama lažnivka in da hoče govoriti z njo