Kot piše Valenčičeva, želi stranka LKS "vpeljati v slovenski prostor resnično radikalne spremembe, saj kar se dogaja pod okriljem zlagane demokracije zadnjih 20 let nima pozitivnega človeškega karakterja".

"Slovenija je nasilno razdeljena na vidno levico in le navidezno desnico, kar pa ne pripada slovenskemu narodu, ampak le uveljavljanju tujih strateških vojaško političnih interesov ter svetovnih gospodarskih monopolov," med drugim piše Valenčičeva na svoji spletni strani. Poudarja tudi, da nima stricev iz ozadja, temveč le jasen in svetel cilj pred seboj.

Dodaja pa, da je Slovenija brez dejanskega sodelovanja širših množic ustvarjalcev obsojena na težke posledice. Prepričana je, da je treba ukiniti "vidne politične akterje ter njihove medije, ker bodo s takšno igrico le vzdrževali obstoječo politično in gospodarsko agonijo". "Njihovih zaslug za narod ni, so le grozne nezasluge, in če tega ne boste končno dojeli vsi, potem bo nemogoče kaj spremeniti," zaključuje Valenčičeva.

Sicer pa smo Valenčičevo tudi poklicali, vendar nam je povedala, da zaenkrat še ni pripravljena na dajanje izjav medijem.

Druge današnje nove predsedniške kandidatke Veronike Juvan se mnogi spomnijo kot glasne in pogumne rdečelaske, ki se je ravno zaradi tega pred tremi leti uvrstila celo med finalistke za Slovenko leta. Juvanova se je za kandidaturo odločila, ker meni, da jo bodo pri tem podprli številni preprosti ljudje in delavci, ki jim ni vseeno, kaj bo jutri. »Moja naloga je najprej zbrati 5000 podpisov podpore, kar ni malo, a menim, da morda tudi ne tako težko, glede na to, da me pozna veliko ljudi, ki so me množično podpirali in me bodrili tudi ob stavki v Gorenju,« je za Dnevnik povedala Juvanova.