Zato smo preverili, ali so za začetek arhitekturnemu biroju Bevk Perović arhitekti po treh mesecih od natečaja izplačali prvo nagrado za pripravo arhitekturnega predloga, kako bo videti novi NUK. Tega niso storili, je povedal Matija Bevk, enako so dejali tudi na ministrstvu. Zagotovili pa so, da pripravljajo vso potrebno dokumentacijo za izplačilo nagrade Bevk Perović arhitektom kot tudi preostalim nagrajencem istega arhitekturnega natečaja.

Zanimivo je tudi, da ministrstvo za zdaj sploh še ni pristopilo do Bevk Perović arhitektov s pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije, zato ni jasno, do kdaj bo ta pripravljena. Na ministrstvu so odgovorili le, da bodo arhitekturnemu biroju rok postavili s pogodbo.

A kot kaže, se ministrstvu sploh ne mudi s pripravo projektne dokumentacije, saj so potrdili, da z gradnjo tega po prvih ocenah 38 milijonov evrov vrednega objekta ne bodo začeli pred koncem leta 2013. Gradnja je namreč tesno vezana na finančno perspektivo Evropske unije med letoma 2014 in 2020, saj na ministrstvu pričakujejo, da bodo denar za gradnjo pridobili iz Bruslja. Dokler bodo čakali na nov večletni finančni okvir, ki naj bi bil sprejet v prihodnjem letu, na ministrstvu načrtujejo zgolj pripravo potrebne in predpisane predinvesticijske zasnove in projektne dokumentacije do pridobitve gradbenega dovoljenja, so pojasnili.