Za vami je prvi del reprezentančnih priprav. Kakšno je trenutno stanje?

Prvi del je minil v dobrem vzdušju. Spet smo imeli veliko problemov s poškodbami, zato je moralo veliko igralcev počivati za tri ali štiri dni. Pripravljalne tekme smo odigrali v podobni sestavi, kot bomo igrali tudi v kvalifikacijah. Stanje ni rožnato, a s tem kar imamo, se moramo potruditi in iztisniti najboljše.

Se igralci kaj pogovarjate o razlogih za poškodbe? Praktično ni reprezentanta, ki v zadnjem letu ne bi bil poškodovan.

Predvsem lahko govorim o sebi. Trenutno se počutim v redu, imam manjše probleme, ki pa so rešljivi. Težko bi izpostavil pravi razlog za poškodbe. Vsak igralec ima svoj sistem in ritem. Po koncu sezone smo imeli dolg premor in nekateri igralci so na priprave prišli dobro pripravljeni, drugi malce manj. Že manjša nepazljivost se takoj pozna na zdravju.

Po koncu klubske sezone vam je uspel prestop kariere v Skra Belchatow.

Imel sem še cel kup drugih ponudb. Iz Turčije so bile finančno celo boljše, toda po renomeju se noben klub ni mogel primerjati z Belchatowim. Presrečen sem, da sem dobil priložnost za odhod v takšen klub.

Ste že opravili kakšen trening z novimi soigralci?

Ves julij sem se pripravljal z osebnim trenerjem v Novi Gorici, na Poljsko pa še nisem potoval, saj je Skra priprave začel 6. avgusta, ko sem bil že na reprezentančnih pripravah. V klubu so veseli, ker igram za svojo državo, na Poljsko pa bom odpotoval septembra po koncu kvalifikacij.

S trenerjem ste že govorili?

Ne še, sem pa govoril s športnim direktorjem kluba, s katerim sva v rednem kontaktu. Skra ima 31. avgusta predstavitev ekipe, zato so me prosili, naj jim pošljem video, prek katerega bom pozdravil navijače. Predstavitev naj bi bila pravi spektakel. Zares komaj čakam, da začnem igrati na Poljskem.

Ste se že pogovarjali, kakšno vlogo boste imeli v novem klubu?

Zagotovo sem pripeljan kot okrepitev, kot prvi podajalec in kot zamenjava za Miguela Angela Falasco, ki je odšel. Če ne bi bilo tako, bi verjetno drugi podajalec Pawel Woicki zapustil klub. Kljub temu je težko govoriti o vlogah, saj sredi poletja nima nihče zagotovljenega mesta v prvi postavi. Vsi si bomo morali svoje mesto izboriti in prepričati trenerja.

Že veste, kakšna bo sestava ekipe?

Klub sta poleg Falasce zapustila srednji bloker Marcin Mozdzonek in sprejemalec Bartosz Kurek. Na sprejem je prišel Kubanec Yosleyder Cala, ki je bil lani v Toursu. Zagotovo bo ekipa vrhunska, vedno pa ostaja možnost, da pride še kdo.

Bo z vami na Poljsko odšla tudi družina?

Na žalost ostaja doma, saj gre starejši sin v prvi razred osnovne šole, mlajša hčerka v vrtec, žena pa je dobila službo. Odločili smo se, da otrok ne bomo prevažali sem ter tja in da je za njih boljše, da se ustalijo. Vsaj prvi dve leti bodo zagotovo ostali doma.