Kolesarska karavana je po dnevu premora danes premagala 190 kilometrsko pretežno ravninsko etapo, na njej pa se je najbolje znašel komaj 23-letni nemški kolesar iz Gere pri Erfurtu, ki je dosegel že svojo četrto etapno zmago in dokazal, da je eden najbolj vročih tekmovalcev na letošnji španski pentlji.

Degenkolb je zanesljivo slavil v množičnem sprintu, po prihodu v cilj pa je dejal: "Še enkrat se moram zahvaliti svojim ekipnim sotekmovalcem. Na današnji etapi so odlično in brez napak opravili svoje delo. Vseskozi so nadzorovali potek dogajanja in mi močno olajšali delo v sami etapni končnici."

Prestižno rdečo majico vodilnega je zadržal Španec Rodriguez, drugouvrščeni Britanec Christopher Froome zaostaja 53 sekund, povratnik na veliko kolesarsko sceno, Španec Alberto Contador, pa še dodatnih sedem sekund.

V sredo čaka kolesarje 39,4 dolg kronometer med krajema Cambados in Pontevedra. Letošnji podprvak v vožnji na čas na olimpijski preizkušnji v Londonu in lanski svetovni prvak v kronometru, Nemec Tony Martin, jo je označil za izjemno zahtevno, bližnjih preizkušenj se veseli tudi Contador.

"Posamični kronometer in bližnje gorske preizkušnje lahko dodobra premešajo vrstni red na samem vrhu. V vsakem primeru prihajajo etape, ki so mi pisane na kožo," je dejal "El Pistolero", kot v kolesarskih krogih imenujejo Contadorja.