Tekst in foto: Miroslav Slana - Miros

Danes te energijske točke obkroža Ruska steza, radiestezisti pa se ne morejo zediniti, koliko jih je in kako zdravilne so. Domačini in delavci Rimskih term niso vedeli, kdo jih je odkril in zakaj, čeprav so na točkah nameščene table z označenimi zdravilnimi čakrami. Tudi predsednica družbe Rimske terme, d.o.o., Alenka Iskra je potrebovala en teden, da nam je poslala netočne podatke.

Odkrili smo, da so opravljali meritve različni "strokovnjaki" in izstavljali račune za odkrivanje tople vode. To spominja na Enajsto šolo TV SLO, kjer je "raziskovalna novinarka" tri leta prejemala goljufivo plačo za dela, ki jih ni opravljala, urednik pa z njo ni nikoli sodeloval.

Ponekod, na primer na Vurberku, kot smo že poročali, je za obisk energijskih čaker treba odšteti vstopnino in obisk je zadovoljiv. S tablami deloma označen del čaker pod Kopitnikom pa je zastonj, a sameva.

Tisočletna sevanja

Ljudje so že pred tisočletji prisluhniti naravi ter iz čaker črpali duhovno in telesno moč in ravnovesje. Bivališča, svetišča in gradove so postavljali na določenih mestih s sevanji. Danes merijo radiestezisti energijske točke z nihali. Nihala Izis, Karnak in Oziris so našli že v starih egipčanskih grobnicah 4500-3500 pred našim štetjem.

Čakre, energijska središča telesne energije, povezujejo življenjsko, univerzalno in vesoljsko energijo ali prano, pretakajočo se po telesu od spodaj navzgor. Glavnih čaker je sedem. Speljane so po meridijanih telesa. Vsaka čakra napaja določene živčne splete, žleze in organe. Tokovi zemeljskega sevanja se ustvarjajo tudi sto kilometrov pod zemeljskim površjem in delujejo po principu indukcijskega učinka.

Sevanja pod Kopitnikom so odkrili Rimljani okoli leta 40 ali 39 pred našim štetjem. Na območju današnjih Rimskih term, kjer izvira radioaktivna voda, so uredili bazene z mrzlo, toplo in vročo vodo. Celjski grofje, po njihovem izumrtju Habsburžani, so obiskovali ta sevalna območja. Okoli leta 1847 sta se nad energijskimi točkami navdušila cesar Ferdinand in vojvoda Janez. Na tem energijskem območju si je nabirala energijo, lepoto in zdravje angleška princesa in ruska prestolonaslednica Viktorija, po kateri so poimenovali Viktorijino promenado, ki se je med drevjem vila okoli območja današnjih čaker. Ruski ujetniki so leta 1917 to promenado spremenili v Rusko stezo.

Med drugo svetovno vojno, ko so Rimske Toplice zavzeli nemški okupatorji, naj bi te točke obiskala inkognito Hitler in Himmler. Po osvoboditvi, ko je terme prevzela JLA, naj bi se na energijskih točkah utrjevali znani pripadniki JLA, po izbruhu bolezni tudi Kardelj.

Po osamosvojitvi, od prehoda Rimskih term iz vojaškega lastništva na družbo Rimskih term, d.o.o., ustanovljeno pred kratkim, je tam sevalo marsikaj negativnega. Denimo direktorica je imela 10.000 plače na mesec, za delavce pa ni bilo plač. Zato tam iz previdnosti še zdaj nimajo knjige pohval in graj. Morda bodo plačali še tujega mojstra, da bo odkril toplo vodo?

Hm. Lastništvo Rimskih term z Rimskim dvorom je od 7. novembra 2011 naslednje: Vegrad, Nivo, Triglav naložbe, Republika Slovenija, Telekom, Kovinotehna MK, Nova KBM, Slovenija ceste, PDP, Unior, 8,81 odstotka pa je v lastnih neimenovanih "ostalih". Vsi reklamirajo program dobrega počutja, gosti pa se pritožujejo nad mišmi, muhami, nečistimi krožniki, slabo očiščenimi sobami in še čim, kljub nizkim penzionskim cenam. Sto babic - kilav otrok?

Ampak vrnimo se k čakram in miškam.

Miši so jih pregnale

Pred dnevi je pohodnike na Kopitnik (910m) pred ciljem pregnala invazija miši nazaj v dolino, čeprav so hoteli nadaljevati pot na Stražnik.

Ker so miške smukale iz luknjic starega dela term, so se gostje pošalili, da verjetno bežijo iz energijsko preveč radioaktivnih toplic. Pa ne vse. Tudi mi smo videli miši od blizu, ko so prismukale iz velikih lukenj izpod term. Osebje nam je pojasnilo, da je stari del term zaklenjen, ker da notri tekajo nagci. No, nagci so lahko ljudje ali pa notri gojijo gole miške, morda celo zaklete prednike?

Pred travniško planjavo, kjer rastejo v ravni vrsti stoletne sekvoje, po robovih ob drevju pa stojijo table s čakrami v zavetju današnje Ruske steze, smo našli napis, da je tam 15 točk, razdeljenih na energijske vrtince z navedenim časom zadrževanja na vsaki točki.

V resnici smo našli devet točk s tablami, a brez navedenega časa zadrževanja.

Označene točke: čakra 1 pospešuje delovanje 4. čakre, ki ureja delovanje srca in pljuč, motnje v delovanju na tem energijskem vrtincu se kažejo pri težavah s srcem in dihanjem. Čakra 2 deluje na timusovo žlezo, ki utrjuje oslabljen imunski sistem, pomaga vzpostavljati stike ter odpravi osamljenost in brezčutnost. Čakra 3 krepi delovanje čakre 1, s svojo energijo oskrbuje debelo črevo, kosti, noge, spodnji del živčevja in kri in vpliva na materializem in zaverovanost vase. Čakra 4 ureja prenizek ali previsok krvni pritisk, kri, dviga energijo, poveča čut ljubezni in naklonjenosti. Čakra 5 deluje na drobovje, debelo črevo, prostato, zapeko, hemoroide, odpravlja strah, depresije, nemoč, vrača občutek varnosti. Čakra 6 skrbi za ravnovesje med občutji in intelektom, pomaga pri težavah z glasom, vnetju grla, ščitnice, ušes, živčevja. Čakra 7 izboljša delovanje ščitnice in obščitničnih žlez, koncentracijo in učenje. Čakra 8 uravnava delovanje jajčnikov, krvi, limfne tekočine, mehurja, kolkov, bolečin v hrbtu, vitalnost, odžene depresije. Čakra 9 deluje na žleze z notranjim izločanjem, vpliva na hipofizo, glavobole, obolenje čutnih organov, stopnjuje ustvarjalno energijo in odprtost misli.

Naslednjih obljubljenih šestih točk s čakrami nismo našli niti v ščavju.

Po dolgem iskanju neimenovanih radiestezistov, ki so odkrivali toplo vodo v krogu Ruske steze, smo prek Društva radiestezistov v Ljubljani navezali stik z radiestezistom Igorjem Ziernfeldom.

Domžalčan Ziernfeld iz Rodice nam je prijazno sporočil, da je bil leta 2007 naprošen, naj ugotovi zdravilne točke v termah v Rimskih Toplicah. Preiskavo je pri njem naročilo in plačalo GP NIVO iz Žalca. Preiskavi so prisostvovali direktor term, radiestezist Klemen in še drugi radiestezisti. Ugotovljene zdravilne točke so označili s količki. Gospod Ziernfeld je zdravilne točke s tabelo in poročilom poslal v terme in naročniku GP Nivo Žalec. Zato je čudno, da tam ne vedo o nič o tem.

"Iz vaših navedb in najdb vidim, da so verjetno za menoj zdravilne točke ugotavljali še drugi, moje oznake pa so se v večini izgubile," je izjavil radiestezist Ziernfel, ki je odkril tam 26 zdravilnih točk in jih označil takole:

Točka 1 zdravi dihala in srce, čas zadrževanja 10 do 15 minut;

2 revmatična obolenja, zadrževanje 10 minut;

3 osrčnik in zaklopke, 10 minut;

4 urinarni trakt, 8 minut;

5 prebavni sistem, dihala in ščitnica, do 15 minut;

6 ščitnica, požiralnik, sapnik, hepatitis B, do 15 minut;

7 izboljšanje krvne slike in sladkorne bolezni, do 12 minut;

8 čiri na dvanajstniku, 10 minut;

9 bolezni dihal, 10 minut:

10 vnetje tankega črevesja, vnetja možganov, 10 minut;

11 rak debelega črevesja, 15 minut;

12 duševne motnje, depresije, 15 minut;

13 vnetje debelega črevesja in sečevodov, 10 minut;

14 hrbtenica, 10 minut;

15 rodila, 15 minut;

16 ožilje prsnega koša, 20 minut;

17 prostata, 15 minut;

18 sluh, 15 minut

19 studenec na Ruski stezi zdravi raka na debelem črevesju, pitje vode 2dcl dnevno;

20 univerzalna energija za zdravljenje vseh bolezni razen raka, 7 minut;

21 srce, 15 minut;

22 sladkorna bolezen, 15 minut;

23 vnetje ledvic, 15 minut;

24 žolčni kamni, 10 minut;

25 revmatična obolenja, 10 minut;

26 želodčni čiri, 10 minut.

Te točke imajo premer od treh metrov do deset metrov. Ziernfeld jih je izmeril z nihalom IZIS-6.

Gospa Iskra pa nam je poslala podatek z opisom 14 točk, ki jih tam seveda ni, a izmeril naj bi jih Samo Klemen neugotovljenega datuma in naslova.

Kdo naj razume, koliko je teh meritev! So za odklone res kriva premočna radioaktivna sevanja?

Sicer pa so radiestezijska sevanja lahko blagodejna ali škodljiva.

Dober radiestezist izvore sevanj ugotovi tudi na daljavo. Sevanja pa so tudi misli, miselna vprašanja in vsa naša čustva, ki povzročajo določene vibracije.