Ponudniki, ki jih zanima gradnja soseske Brdo, morajo svoje ponudbe na ponovljenem razpisu oddati do 3. oktobra. Enako kot na prvem javnem razpisu bo kriterij, po katerem bo sklad izbral gradbince, najnižja cena za dokončanje posameznega sklopa soseske.

Sosesko na Brdu je gradilo v začetku lanskega leta propadlo Gradbeno podjetje Grosuplje. Razen del na komunalni infrastrukturi in del za zavarovanje gradbišča se od stečaja gradbinca na Brdu ni dogajalo veliko. Če je Andoljšek še julija napovedoval, da bi gradbena dela lahko ponovno stekla septembra letos, pa bo ponovitev javnega razpisa ta rok preložila za vsaj mesec in pol, ocenjuje direktor sklada. Kdaj bi bila stanovanja vseljiva, Andoljšek tokrat ni želel napovedovati, saj je pojasnil, da je to odvisno od različnih dejavnikov. Nekaj tednov po odpiranju ponudb, ki so prispele na prvi javni razpis, pa je direktor sklada napovedal, da bi se prvi stanovalci v sosesko Brdo lahko naselili konec leta 2013 oziroma v začetku leta 2014.

Sklad je pred časom izračunal tudi, da jih bodo stečaj Gradbenega podjetja Grosuplje in zapleti, ki so se vrstili za tem, stali dodatnih od ena do dva in pol milijona evrov. Andoljšek je priznal, da bodo morali te stroške všteti v končno ceno stanovanj.

Direktor je ocenil, da bo končna prodajna cena kljub nepredvidenim stroškom zaradi stečaja GPG ugodna. "Želimo, da bi bila cena stanovanj pravična," je dejal Andoljšek, ki v nasprotju s svojim predhodnikom Primožem Pircem ni želel napovedovati, približno koliko bi lahko stal kvadratni meter stanovanj na Brdu. Pirc je v svojem mandatu na čelu sklada napovedal, da bo cena kvadratnega metra stanovanja v tej soseski krepko nižja od 2000 evrov brez davka na dodano vrednost.

Poleg stanovanj, ki bodo naprodaj, bodo v soseski Brdo na voljo tudi stanovanja za najem z možnostjo poznejšega odkupa. Na skladu obljubljajo, da bo tudi višina najemnine ugodna za najemnike. Kupce in najemnike bodo izbrali s pomočjo javnega razpisa, ki ga bodo objavili šele potem, ko bodo z izvajalci podpisali pogodbe za dokončanje del.