Za novo mestno turistično progo, ki zapolnjuje vrsto manjkajočih mest, na katerih doslej ni bilo organiziranega javnega prevoza, sta v sodelovanju s podjetjem Kam-Bus poskrbeli Občina Kamnik in Zavod za turizem in šport. Novi, živahno poslikan in na daleč prepoznaven avtobus ima 25 sedežev in sedem stojišč, vozil pa bo vse dni v tednu, tudi med prazniki. Vozovnica za eno vožnjo stane 0,80 evra, dnevna z neomejenim številom voženj evro, mesečna pa 25 evrov.

Pobudo za Kamnik bus, ki je občino olajšala za 40.000 evrov, je podal občinski svetnik Janez Balantič. "Projekt je še v začetni fazi in ga bomo spreminjali glede na pripombe občank in občanov," je med drugim povedal župan Marjan Šarec, ki so ga občani že dolgo nagovarjali za uvedbo neke vrste mestnega avtobusa. Ker se na občini vse bolj usmerjajo v turizem, pa so progi mestnega avtobusa dodali še proge do najzanimivejših turističnih točk v občini, je še pojasnil župan. Z busom so tako občanom omogočili poceni prevoze do ključnih destinacij- šolarjem v šolo, starejšim po nakupih, na pošto, banko in druge ustanove, turistom pa obisk turističnih biserov. Pri zunanji podobi Kamnik busa so sodelovali učenci Osnovane šole Toma Brejca. Predstavnik Kam-busa Boštjan Jordan je pojasnil, da je tudi cena vozovnice za eno vožnjo občutno cenejša od cene za relacijo do 5 kilometrov na primestnih linijah, ki sicer stane 1,30 evra. Ugodni sta tudi ceni dnevne vozovnice in mesečne, ki bo veljala vse dni v mesecu, veljala pa bo tudi na preostalih primestnih avtobusih, seveda za relacijo, kjer bo vozil mestni avtobus. Ne nazadnje pa z mestnim avtobusom odpadejo tudi stroški parkiranja, ki so največkrat dražji od vozovnice.

Nad novo pridobitvijo je navdušena tudi vršilka dolžnosti direktorice Zavoda za turizem in šport Urška Kolar, ki pravi, da so jih obiskovalci mesta vsak dan povpraševali po izletih na Veliko planino ali pa do Term Snovik, pa do tja niso imeli ustreznega prevoza. "Zato je bus pravi korak k povezovanju turistične ponudbe, ki lahko različnim ponudnikom prinese tudi boljši obisk."

Zloženko z voznim redom Kamnik busa so občani prejeli v časopisu Kamniški občan, na voljo je tudi v Turistično-informacijskem centru, na avtobusni postaji ter na spletnih straneh občine, Zavoda za turizem in šport in Kam-busa.