Kot so navedli, je bilo 1281 prekoračitev hitrosti v naseljih, 843 prekoračitev hitrosti na hitrih cestah in avtocestah ter 261 prekoračitev hitrosti izven naselja.

Za 235 prekoračitev hitrosti so tujci globo plačali na kraju prekrška, v 34 primerih za največje prekoračitve hitrosti pa bodo policisti zoper kršitelje na pristojna sodišča podali obdolžilne predloge.

Kljub napovedani akciji so policisti s stacionarnimi merilniki hitrosti, katerih lokacije so znane, ugotovili 743 prekoračitev hitrosti.

Akcija je bila sicer že četrti letošnji poostren nadzor hitrosti v okviru vsedržavne kampanje Hitrost - počasneje je varneje in drugi vseevropski usklajen nadzor prometa po hitrosti. Policisti so s tem želeli zmanjšati število prometnih nesreč, ki se zgodijo predvsem zaradi hitrosti. Hitrost je namreč še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč, predvsem tistih z najhujšimi posledicami, zato je umiritev hitrosti na slovenskih cestah predpogoj za varno udeležbo v prometu, so ob pričetku akcije sporočili iz Generalne policijske uprave.

Policisti še vedno opozarjajo, naj vozniki prilagodijo svojo vožnjo razmeram na cestah ter naj spoštujejo omejitve hitrosti in drugo prometno signalizacijo.