Med Uncem in Postojno bodo delavci novogoriškega in koprskega CPG obnovili 4,3 kilometra vozišča v smeri Ljubljane, in sicer na klančini med priključkom Postojna ter bencinskim servisom na Ravbarkomandi. Do četrtka popoldan bo promet proti Kopru potekal le po enem pasu, zato je v prvi polovici prihodnjega tedna na tej relaciji pričakovati zgostitve prometa in zastoje, opozarjajo na Darsu. Dela v četrtek še ne bodo končana, le vozišče bo nekoliko razširjeno, tako da bo do približno 10. novembra promet potekal po dveh zoženih pasovih v obe smeri, tako proti Obali kot proti Ljubljani. Vrednost del znaša 3,2 milijona evrov, so sporočili z Darsa.

Jutri pa bodo delavci Darsa začeli postavljati zaporo še na odseku štajerske avtoceste, in sicer na odseku Šentrupert-Vransko. Strabag AG - Podružnica Ljubljana in murskosoboški SGP Pomgrad bosta obnovila 7,9 kilometra vozišča na obeh polovicah avtoceste, pri čemer bo prva faza končana v letošnjem, druga pa v prihodnjem letu. V okviru prve faze bodo obnovili vozišče v smeri Celja, od predora Ločica do cestninske postaje Vransko, vključno z izvozom in uvozom Vransko v smeri Celja, ki bosta med deli tudi zaprta. Promet bo predvidoma do sredine novembra potekal le po drugi polovici avtoceste.

"V konicah je pričakovati zgostitve prometa in tudi zastoje," predvidevajo na Darsu. Pogodbena vrednost teh del je 7,1 milijona evrov. Druga faza, obnova smernega vozišča proti Ljubljani, bo končana šele spomladi prihodnje leto.

Sicer pa so se minuli petek z odstranitvijo zapore v celoti končala obnovitvena dela na severni ljubljanski obvoznici med priključkom Celovška cesta in Podutik.