Naj spomnimo, da je v Tržiču nogomet klavrno propadel v eni bolj odmevnih afer. Občina Tržič je namreč pred desetimi leti na nekdanjem nogometnem igrišču zgradila novo osnovno šolo. Nogometnemu klubu Tržič, ki ga je vodil Iztok Hohnjec, pa je morala občina izplačati 60 milijonov tolarjev (250.000 evrov) odškodnine zaradi izgube igrišča, ki je bilo sicer v občinski lasti. Takratni župan Pavel Rupar in Iztok Hohnjec sta se tožarila, Hohnjec pa je takrat v lokalnem časopisu celo objavil "osmrtnico" Pavla Ruparja. Kakor koli že, denar je nogometni klub dobil, nogomet je v Tržiču popolnoma zamrl, denar pa je tudi izpuhtel. Dolgo časa je veljalo, da ga je vsaj del poniknil v propadli Kranjski hranilnici in posojilnici. Glede na javno dostopne podatke pa NK Tržič še vedno obstaja, a že nekaj let ne posluje, prav tako ni jasno razvidno, kdo je njegov zastopnik. Je pa zanimivo, da ima NK Tržič 190.000 evrov sredstev, od tega kar 104 tisočake dolgoročnih naložb. Predsednika "mirujočega" NK Tržič Hohnjeca, ki ga javnost pozna tudi iz agonije pred stečajem škofjeloškega LTH, smo vprašali, kje je zdaj denar, ki ga je dobil od občine in kdaj ter na kakšen način ga bo vrnil v tržiški nogomet. Odgovor Hohnjeca je bil (objavljamo ga v celoti): "V mojem žepu in vsega sem zapravil, lahko zapišete. Živijo!"

Očitno je ta tržiška zgodba končana, veseli pa, da se nogomet na novo oživlja z novim klubom. "Že na prvi predstavitvi je bilo več kot 200 ljudi, pravkar smo začeli trenirati, prišlo je 26 otrok, sicer pa jih je vpisanih že okoli 40. Po začetku šolskega leta jih pričakujemo še več, tako da bomo trenirali in nastopali v treh starostnih kategorijah, do osem, deset in 12 let," je razložil Novković. Tudi do zdaj je bilo za nogomet med tržiškimi otroki ogromno zanimanja, a so jih starši vozili v klube od Kranja do Jesenic. Novković obljublja zagon rekreativnega nogometa, prepričan pa je, da bodo imeli v nekaj letih tudi člansko ekipo, ki se bo potegovala za vrh gorenjske lige. "Novo malo igrišče v Bistrici je sicer zelo dobrodošlo za treninge, tekmovati pa v Tržiču žal ne bomo mogli, saj nimamo pravega nogometnega igrišča. Zato bomo za zdaj lahko le gostovali. Želimo si, da bi občina zgradila pravo nogometno igrišče v naslednjih dveh letih," je še dodal Novković.

Slavnostno odprtje igrišča za mali nogomet pri bistriški osnovni šoli bo sicer 15. septembra, ko bodo tržiški nogometaši organizirali prvi tradicionalni dan tržiškega nogometa. Gradnja je bila vredna dobrih 63 tisočakov, občina je slabih 27.000 evrov dobila od Fundacije za šport. "Po lanskoletni obnovi igrišča v Križah, je bila letos na vrsti Bistrica. Igrišče je zdaj v uporabi. Je pa to trenutek resnice, ki mora pokazati in dokazati, da smo ga zreli in sposobni uporabljati brez prepirov, vandalizma, alkohola, cigaret in stalnega smetenja njegove okolice. Igrišče bo ogledalo vseh uporabnikov, zato prosim vse za pomoč pri doseganju teh ciljev," je dejal tržiški župan Borut Sajovic. Z igriščem bo upravljalo tržiško javno podjetje Bios.