Pojavili so se tudi že dvomi o tem, v kakšni meri je odločitev Usade legalna oziroma ali bo šlo zgolj za potezo ameriške protidopinške organizacije, ki nato ne bo imela vpliva na uradne rezultate dirke po Franciji.

V Nemčiji pa je nekdanji kolesar Jan Ullrich, ki je kariero končal že pred leti, a je letos naknadno dobil formalno dveletno prepoved nastopanja zaradi dopinških prekrškov, že sporočil, da ga zmagovanje za zeleno mizo ne zanima. Če bi Armstrongu tudi uradno odvzeli zmage na Touru, bi Ullrich kot morebitni zmagovalec prišel v poštev za leta 2000, 2001 in 2003, ko je bil drugi za Američanom. "Ne nameravam se kititi s tujim perjem. Takrat je bil Lance pač boljši in to sem sprejel - tako takrat kot danes," je o tej temi dejal Ullrich, ki je na dirki zmagal leta 1997.

Zanimivo pa je, da je Ullrichu Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani februarja ob izreku kazni tudi odvzelo tretje mesto na dirki po Franciji leta 2005. Cas je nemškemu kolesarju prepoved izrekel zaradi povezav z zloglasnim dopinškim primerom Fuentes, črtali pa so tudi vse njegove dosežke v letu 2005.