Tepeš je v finalu med najboljše napredoval s sedmega mesta po prvi seriji, z drugim mestom pa je dosegel najboljši izid na letošnjih tekmah poletne velike nagrade, doslej je bil najvišje na četrtem mestu v Wisli. Po odličnem skoku Tepeša so za njim zaostali tudi domačina Noriaki Kasai in Reruhi Šimicu ter Švicar Simon Ammann, ki je bil drugi po prvi seriji. Šele Wank je bil nato dovolj dober, da je slovenskega skakalca zrinil na drugo mesto, sam pa je dosegel že tretjo zaporedno zmago na poletni veliki nagradi.

Nemški skakalec je tako potrdil odlično formo, saj je imel na koncu 12 točk naskoka pred tekmeci, za njim pa je bila prava gneča. Tepeš je Kubackega premagal za šest desetink točke, četrti Bolgar Vladimir Zografski je zaostal le dve desetinki točke več, tudi Pungertar pa je imel na koncu le 1,3 točke manj kot Tepeš. Pungertar je bil po prvi seriji deveti (115 m), v drugi pa je skočil 119 metrov in napredoval za tri mesta. Na ta način je tekmovalec iz Mengša lepo zaokrožil krivuljo nastopov na poletni nagradi, saj je bil na prejšnjih tekmah 32., 25., 23., v soboto na Japonskem pa 15.

"Moj drugi skok je bil zares dober, a so bile vremenske razmere danes zelo zahtevne," je po drugem mestu dejal slovenski skakalec. Zadovoljen pa je bil tudi zmagovalec Wank: "Z drugim skokom sem kar zadovoljen, čeprav sem pričakoval še več. Nisem se obremenjeval z razmerami, prav tako ne bom za vsako ceno lovil skupne zmage na veliki nagradi. Potrebujem nekaj odmora, zato v Almatiju ne bom nastopil."

V finalu tudi Hvala in Naglič

Uspeh Tepeša in Pungertarja sta dopolnila še dva slovenska predstavnika, ki sta se prebila med dobitnike točk. Jaka Hvala je bil 16. (112,5/120,0 m; 210,6), Tomaž Naglič pa 21. (110,0/122,0 m; 206,1). Brez finalnega nastopa so končali Jernej Damjan na 36. in Robert Hrgota na 38. mestu, Nejc Dežman je bil 41.

V skupnem seštevku se je po dobri polovici, petih od devetih tekem, Wank še bolj utrdil v vodstvu. Zdaj ima 409 točk, Ammann je drugi z 247, Šimicu pa tretji z 212. Tepeš se je z današnjim uspehom prebil na peto mesto in ima zdaj 166 točk, Pungertar je 16. s 70, Peter Prevc 28. s 46, Naglič 32. s 33, Hvala 39. z 19, Robert Kranjec 46. z 12, Hrgota pa 53. s sedmimi.

Po opravljeni prvi polovici tekmovanj za poletno veliko nagrado zdaj skakalce čaka enomesečni premor, tekmovanje se bo nadaljevalo konec septembra v kazahstanskem Almatiju.