Na spletni strani Arsa so objavili tudi opozorilo, da lahko poleg neviht pričakujemo močnejše sunke vetra, pa tudi pojav toče ni izključen.

Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem popoldne zmerna burja. Hladilo se bo, popoldne bodo temperature od 15 do 20 stopinj C, počasneje pa se bo hladilo na Primorskem. Zvečer bo dež povsod ponehal in pričelo se bo jasniti.

Jutri bo pretežno jasno, ponekod bo še pihal šibak severni veter. Zjutraj in del dopoldneva bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, ob morju okoli 15, najvišje dnevne pa od 22 do 26, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

Več o vremenu si preberite tukaj.

Promet se zgoščuje

Medtem se je začel zgoščevati promet na mejnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v državo. Čakalne dobe po podatkih policije zaenkrat ne presegajo 20 minut. Na cesti Koper - Dragonja pri Šmarjah je zaradi prometne nesreče polovična zapora, nastajajo zastoji v obe smeri.

Na gorenjski avtocesti je pred cestno postajo Hrušica v smeri Avstrije nastal enokilometrski zastoj, o prometni gneči poročajo tudi z ljubljanske zahodne obvoznice med priključkom Brdo in razcepom Kozarje v smeri Primorske ter s ceste Portorož - Izola - Koper.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se promet povečuje na mejnih prehodih s Hrvaško, po podatkih hrvaškega avtokluba pa je daljša kolona vozil tudi na koncu hitre ceste Istarski ipsilon v smeri proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja.