Po odločitvi Armstronga, da se ne bo več po pravni poti boril za dokazovanje dopinške nedolžnosti ter po kazni Usade, ki mu je odvzela vse dosežke po letu 1998 ter mu dosmrtno prepovedala nastope, so navijači podprli kolesarja. Kot je sporočil vodja fundacije Doug Ulman, je na njen račun v nekaj urah po burnih dogodkih prišlo 78.000 dolarjev. Izkupiček četrtka, za Armstronga in fundacijo povsem navadnega dne, pa je bil le 3200 dolarjev.

"Bilo je neverjetno. Dobili smo veliko pisem, elektronskih sporočil, klicev podpore in smo preprosto ostali brez besed," je dogajanje pojasnil Ulman. Dodal je še, da so seznanjeni z Armstrongovo odločitvijo in so jo sprejeli, niso pa je pripravljeni komentirati. Lani je fundacija Livestrong, znana po simboličnih rumenih zapestnicah, zbrala 51 milijonov dolarjev, ki jih je namenila za pomoč bolnikom z rakom.

Armstrongu se ne glede na dokončen razplet dogodkov - ne Mednarodna kolesarska zveza Uci ne vodstvo dirke po Franciji se še nista uradno odzvala na potezo Usade - tudi ni treba bati za finančno prihodnost. Kljub zadnjim dogodkom sta njegova največja pokrovitelja, koncern športne opreme Nike ter proizvajalec pijač Anheuser Busch, sklenila, da bosta nadaljevala sodelovanje z njim.