Petindvajsetletni Savšek je bil v kvalifikacijah osmi s štirimi kazenskimi sekundami, v polfinalu peti brez dotika, v finalu pa mu je uspela izjemna vožnja. Brez praktično vsake napake je tretji z letošnjega evropskega prvenstva v Augsburgu - resda v odsotnosti "legendarnih" Slovaka Michala Martikana in Francoza Tonyja Estangueta - deklasiral tekmece in se zasluženo veselil svoje prve zmage v pokalu.

Med kajakaši je imela Slovenija v odsotnosti Petra Kauzerja prav tako enega finalista. To je bil Jure Meglič, ki je bil v polfinalu deveti, v finalu pa je z enim dotikom pristal na šestem mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev v letošnji sezoni svetovnega pokala. Zmagal je Francoz Etienne Daille pred Poljakom Mateuszem Polaczykom in Nemcem Fabianom Dörflerjem. Simon Brus je bil 22., Janoš Peterlin mesto za njim, Martin Albreht pa 35.

V nedeljo polfinali in finali čakajo še kajakašice in kanuistične dvojce. Slovenijo bosta med kajakašicami zastopali Urša Kragelj in Eva Terčelj, v kvalifikacijah je izpadla mlada Ajda Novak. V C-2 pa bo slovensko čast branila posadka Luka Božič/Sašo Taljat.

Na četrti tekmi svetovnega pokala sicer od najboljših slovenskih tekmovalcev niso nastopili Peter Kauzer, Nina Mozetič ter dvojca Dejan Kralj/Simon Hočevar in Luka Slapšak/Urban Jarc.