"V projekta Služba me - ne išče bomo uporabili znanje in izkušnje starejše generacije v obojestransko korist. V klubih Služba me - ne išče bomo mladim pomagali poiskati ali pa ustvariti prvo zaposlitev. Pri tem nam bodo pomagali upokojeni kadroviki, med seboj pa si bodo mladi, ki prihajajo iz različnih izobraževalnih smeri, tudi sami pomagali. Klubi pa bodo organizirali tudi dogodke za ostale mlade in na tak način širili ne zgolj pozitivno motivacijo, pač pa tudi socialno mrežo vseh vključenih," je koncept projekta pojasnila Alenka Blazinšek, vodja projekta Nefiks, in dodala, da bodo klube ustanovili v petih slovenskih mestih.

Z izborom so zadovoljni tudi v Si.mobilu. "Projekt 'Služba me - ne išče' mlade v tem težkem obdobju spodbuja k pridobivanje neformalnih izkušenj, jim odpira vrata v svet delodajalcev, spodbuja navezovanje stikov. Že samo poskusna zaposlitev, zgolj stik z realnim svetom, zna mladim pomagati, da izstopijo iz črnogledosti in si pomagajo tudi sami," meni Tamara Valenčič, direktorica Službe za korporativno komuniciranje in strateško upravljanje človeških virov ter članica komisije.

Med top tremi izmed supno 79 prijavljenih projektov sta bila še projekta Šola zdravega odraščanja društva Beli obroč in Sklad za ideje mladih zavoda TiPovej, ki je prav tako usmerjen v ustvarjanje lastne prihodnosti mladih. Zavod je poleg usposabljanja mladih, kako uresničevati ideje, predvidel še sklad zagonskih sredstev za najboljše ideje. Ksenija Perko, direktorica zavoda, je povedala, da si želijo projekt kljub vsemu spraviti v življenje, zato intenzivno iščejo nove rešitve in se že dogovarjajo z morebitnimi partnerji, ki prepoznavajo potrebo mladim pomagati pri realizaciji njihovih idej in jih naučiti podjetnosti. "Iskali bomo donacije in razpise, kjer bi lahko dobili podporo za vzpostavitev Sklada za ideje mladih, da bodo lahko dobili tudi finančno podporo za svoje projekte," je dodala Perkova.