Kje dobite največ namigov, katere knjige in publikacije je dobro brati, in kje jih kupujete?

Na žalost je literatura oziroma leposlovje v Sloveniji zelo drago. Zato kupujem knjige v tujini ali pa mi jih priporočijo kolegi in mi jih tudi posodijo. Ena zadnjih je bila knjiga Kena Robinsona z naslovom The Element: How Finding Your Passion Changes Everything. Vsem pa priporočam knjigo Kakšne barve je vaše padalo? Richarda N. Bollesa.

Kaj pa šport, kulturne prireditve, meditacija…? Kako vam pomagajo pri osebnostni in strokovni rasti?

Rada obiskujem predvsem kulturne prireditve v krajih, po katerih potujem, seveda pa tudi spremljam šport. Še posebno, ko so bile olimpijske igre, ko smo imeli v nekem obdobju več medalj kot Španci. Za njih so bili še posebno eksotični poletni skoki v Franciji in Nemčiji. Drugače pa je nogomet pri njih nacionalni šport. Glasba različnih zvrsti je tudi še vedno zelo prisotna. Brez nje ne gre.

Kaj naj po vašem mnenju prebirajo in kako naj se usposabljajo mladi, ki se zavedajo pomena nenehnega izobraževanja in rasti?

Za branje mladim iskalcem zaposlitve priporočam: The Power of Pull: How Small Moves, Smartly Made, Can Set Big Things in Motion, ki so jo soustvarili John Hagel III., John Seely Brown in Lang Davison; A New Culture of Learning: Cultivating the Imagination for a World of Constant Change, ki sta jo napisala Douglas Thomas in John Seely Brown; ter DIY U: Edupunks, Edupreneurs, and the Coming Transformation of Higher Education, katere avtorica je Anya Kamenetz. Vse to priporočam mladim iskalcem zaposlitve. Vendar naj najprej preberejo knjigo Kakšne je barve vaše padalo?. Predvsem pa morajo izkazati (a ne pretirano) samozavest. Za vse, ki iščejo delo, se delo vedno najde. Potrebna je vztrajnost.