Sobota, 25. avgusta

Predsednik države Danilo Türk bo v Gornji Radgoni odprl jubilejni, 50. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra. Na njem se bo predstavilo 1720 razstavljalcev iz 20 držav, tokratni sejemski dogodek pa bo v znamenju abrahama skupne kmetijske politike Evropske unije, 140 let zadružništva na Slovenskem in mednarodnega leta zadrug.

Ponedeljek, 27. avgusta

V Tampi na Floridi se začenja konvencija republikanske stranke, na kateri bodo Mitta Romneyja izbrali za predsedniškega kandidata.

Torek, 28. avgusta

Na prizorišču sejma Agra v Gornji Radgoni bosta državnozborska odbora za kmetijstvo in za gospodarstvo na skupni seji obravnavala poročilo o izvajanju kodeksa dobrih poslovnih praks v agroživilski verigi, ki so ga kmetje, živilska industrija in trgovci slavnostno podpisali na lanskem kmetijsko-živilskem sejmu. Namen kodeksa je zagotoviti pravičnejšo delitev zaslužka pri pridelavi, predelavi in prodaji hrane. Strokovne razprave na sejmu bodo med drugim posvečene zmanjšanju škode po toči, vlogi sklada kmetijskih zemljišč in gozdov...

Zdravniška zbornica bo vnovič obravnavala ravnanje mariborske zdravnice Zlatke Kanič v primeru Bora Nekrepa. Zbornica je januarja odločila, da bo Kaničeva ob licenco za dva meseca, a je ministrstvo za zdravje po pritožbi ta primer še enkrat vrnilo v odločanje.

V Novem mestu se začenja festival Muzejski vrtovi. Sodelujoči glasbeniki ustvarjajo glasbo, ki ponuja vrhunsko glasbeno estetiko, scensko in zvokovno dognanost ter inovativnost.

V razprodanem Ljudskem vrtu bo pred 12.400 gledalci povratna tekma četrtega kroga kvalifikacij za nogometno ligo prvakov Maribor - Dinamo Zagreb. Hrvaški prvak v Maribor prihaja s prednostjo 2:1 s prve tekme v Zagrebu.

Sreda, 29. avgusta

Italijanski premier Mario Monti se bo srečal z nemško kanclerko Angelo Merkel.

Generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon se bo kljub ameriškim zadržkom udeležil vrha neuvrščenih v Teheranu.

Letošnje leto proizvodnjo hrane močno kroji vreme, zlasti toča in suša. Na sejmu Agra bodo zato spregovorili o vlogi države pri upravljanju tveganj in zmanjševanju škod, ki so posledica naravnih nesreč. Ena od okroglih miz na Agri bo posvečena tudi ekološkemu kmetijstvu, ki se v Sloveniji razvija veliko počasneje, kot je bilo načrtovano.

Začenja se beneški filmski festival.

Četrtek, 30. avgusta

V središču zanimanja letošnjega festivala Noči v Stari Ljubljani bo priljubljen evropski inštrument - harmonika, ki ga bodo poskušali predstaviti na nekoliko drugačen način.

V Madridu bo drugi letošnji nogometni el clasico. Državni prvak Real Madrid in pokalni zmagovalec Barcelona se bosta pomerila na povratni tekmi španskega superpokala. Na prvi tekmi je zmagala Barcelona s 3:2.

Petek, 31. avgusta

Predstavniki EU in Mednarodnega denarnega sklada bodo v Atenah podali dokončno oceno o tem, ali in kako uspešno Grčija izvaja reforme, ki so pogoj za drugo posojilo.