Odločitev Usade je sledila nekaj ur po sporočilu Armstronga, da se bo umaknil iz pravne bitke za dokazovanje dopinške nedolžnosti s to organizacijo, ki trdi, da si je do uspehov pomagal na nedovoljen način.

"Usada po odločitvi Armstronga, da ne bo nadaljeval pritožbenega postopka proti njemu, sproža prepoved nastopanja do konca življenja ter obenem črta vse dosežene rezultate po 1. avgustu 1998," je sporočila krovna ameriška organizacija za boj proti dopingu.

Predsednik WADA: Armstrong je goljuf

Armstrong je sicer doslej vedno zanikal obtožbe o jemanju prepovedanih poživil, danes pa je nepričakovano sporočil, da se ne bo več boril proti Usadi, ki je junija proti njemu sprožila obtožnico zaradi domnevnega jemanja prepovedanih poživil.

Vodstvo dirke po Franciji še brez odziva na primer Armstrong

Vodstvo kolesarske dirke po Franciji se za zdaj še ni odzvalo na odločitev ameriške protidopinške agencije (Usada), ki je kolesarju Lancu Armstrongu odvzelo sedem zmag na tej dirki. Podjetje Amaury Sport Organization, ki vodi dirko, je sporočilo, da bo počakalo na dodatna pojasnila.

"Počakali bomo na nadaljnje odločitve ustreznih organizacij, kot sta Usada in Mednarodna kolesarka zveza, preden bomo komentirali odvzem zmag Armstrongu," je sporočilo podjetje ASO.