To je razvidno iz zaupne davčne dokumentacije, ki jo je Durs že v sredini aprila poslal specializiranemu državnemu tožilstvu in Nacionalnemu preiskovalnemu uradu. Gre za zgodbo, o kateri smo mediji že izčrpno poročali in se nanaša predvsem na romanje denarja, namenjenega za dokončanje športnega parka Stožice, na račune Jankovićevih KLM Naložb.

Prvi zaupni davčni dokumenti so v javnost pricurljali že maja letos, nastali pa so tri mesece prej, ko je Durs sume več kaznivih dejanj gospodarskega kriminala prijavila specializiranemu državnemu tožilstvu. Aprila so davčno preiskavo nekoliko dopolnili in jo ponovno poslali na tožilstvo. Te dokumente ekskluzivno objavljamo v celoti.

Za povečavo dokumentov kliknite na sliko.

 
 

Pri analizi transakcijskih računov družb, povezanih s skupino Electa, so dacarji že lani ugotovili, da je Grep avgusta lani, le en teden po nakazilu Mestne občine Ljubljana za dodatna dela na športnem parku Stožice v višini 3,9 milijona evrov, pol milijona evrov nakazal družbi Baza Dante, ki je nato še isti dan 392.596 evrov prenakazala družbi KLM Naložbe.

Njen 62,5-odstotni lastnik je župan Janković, po 12,5 odstotka pa imajo v družbi še nekdanji člani uprave Mercatorja – podžupan Aleš Čerin, nekdanja podžupanja Jadranka Dakić in Marjan Sedej. Podlaga za nakazilo KLM Naložbam naj bi bila po ugotovitvah dacarjev asignacijska pogodba družbe Electa, ki bi očitno morala dobiti nakazilo Baze Dante, a ga je odstopila KLM Naložbam za poplačilo dolga.

 
 

Preberite tudi:

Grepov denar na račun Jankovićeve firme

Grepovo posojilo za nakup Electinih nepremičnin

Baza Dante tudi v poslih Jankovićevih z zemljišči na Barju

Simič v bran Jankoviću: Electe ni prodal tujemu, temveč slovenskemu podjetju