Kot je danes poročala Mladina, je hči Janeza Janše, 25-letna Nika Janša, je lani diplomirala na katedri za krajinsko arhitekturo na švedski fakulteti za kmetijske znanosti v mestu Alnarp na temo Izboljšanja javnega prostora v občini Grosuplje. Letos spomladi je že dobila prvo službo, in sicer v družbi Plinovodi, ki upravlja slovenski plinovodni sistem.

Po podatkih zavoda za zaposlovanje je julija službo iskalo več kot 530 nezaposlenih diplomiranih pravnikov. Tudi Tadej Tanko, sicer član izvršnega odbora podmladka SDS v Ribnici, je lani diplomiral na ljubljanski pravni fakulteti iz Načela odprtosti pri delovanju javne uprave. A je kmalu za tem po poročanju omenjenega časnika že dobil zaposlitev v pravni službi podjetja Plinovodi.

Na vprašanja o zaposlitvah omenjenih družinskih članov visokih predstavnikov stranke SDS so v družbi Plinovodi pojasnili, da so prosti delovni mesti objavili 25. novembra lani in 17. februarja letos. Na objavljeni prosti delovni mesti je družba prejela tri oziroma sedem vlog. Družba Plinovodi je med prijavljenimi kandidati izbrala osebi, ki po oceni družbe v celoti izpolnjujeta zahtevane razpisane pogoje in z njima sklenila ustrezni pogodbi o zaposlitvi 22. decembra lani oz. 12. marca letos, so še zapisali v družbi.