"Zanimanje za projekt sicer obstaja, saj so štirje interesenti prišli na ogled projektne dokumentacije," pravi stečajni upravitelj Bojan Klenovšek in dodaja, da so bili med njimi tudi tujci. Vendar pa vsi očitno čakajo na ugodnejšo ponudbo, ki se, če se bo z njo strinjal upniški svet, obeta v drugi fazi prodaje. Z nižanjem cene pa se mora strinjati tudi NLB, ki ima do podjetja za sedem milijonov evrov terjatev. Klenovšek pravi, da bodo usklajevanja potekala v prihodnjih dneh.

Cena je bila predmet debate že ob določanju stečajne mase. Po uradni cenitvi naj bi bil projekt vreden nekaj čez tri milijone evrov, po drugih ocenah celo osem. "V vsakem primeru je ključnega pomena čim prej najti kompromis in projekt prodati najboljšemu ponudniku, da čim prej lahko spet stečejo gradbena dela," poudarja Klenovšek.

In to ne le zaradi poplačila dela dolgov, ampak tudi zaradi potencialne nevarnosti, ki bi jo lahko predstavljala predolgo odprta gradbena jama. Po Klenovškovih zagotovilih so meritve, ki jih podjetje Elea Ic opravlja vsak mesec, doslej pokazale, da posedanje oziroma premikanje terena ostaja znotraj dopustnih okvirov. Nevarnosti, da bi se zgodilo to, kar se je denimo ob predolgo odprti gradbeni jami na Prulah, kjer so se okoliški bloki posedli za več centimetrov, tako ni, se strinja tudi Igor Janežič z gradbenega inštituta ZRMK. Po njegovih besedah je teren na tem območju bistveno boljši. A s časom tveganje narašča, pravi sogovornik. Če projekt ne bo dobil lastnika, bo tako potrebna sanacija, ki lahko pomeni strošek tudi do pol milijona evrov, tega denarja pa v stečajni masi preprosto ni, opozarja Klenovšek.