Šestakova, ki se je letos uvrstila v finale tako na evropskem prvenstvu v Helsinkih kot tudi na najpomembnejši tekmi sezone, olimpijskih igrah v Londonu, je tekmovanje začela s 13,63 m. Po dveh neveljavnih poskusih je nadaljevala s 13,99 in 14,07 m, končala pa s 14,05 m. Le za tri centimetre je zgrešila šesto, za osem pa peto mesto.

"Prvi in drugi skok sta bila povsem ponesrečena. V prvem sem izgubila ravnotežje in sploh nisem končala doskoka, kot bi morala. V eni izmed serij sem skočila 14,20, pa imela tri centimetre prestopa, potem pa sem vendarle iztisnila daljavo prek 14 m. Trenutno sem pripravljena za kakšnih 15, 20 cm večjo daljavo, kot sem jo dosegla danes. Nisem nezadovoljna, pa tudi povsem zadovoljna ne. To je bila prva tekma po OI v Londonu, kjer sem se psihično spraznila. Lahko bi bilo bolje, pa tudi slabše. Na naslednji tekmi želim čim bolje skočiti in zame uvrstitev niti ni najbolj pomembna. Naslednjič bom nastopila v Roverettu v Italiji, čakam pa še na potrditev nastopa na finalu sezone v Bruslju," je povedala Šestakova.

Na prvih treh mestih so bile Ripakova, olimpijska zmagovalka in svetovna podprvakinja, Saladuha, aktualna svetovna in evropska prvakinja ter bronasta na OI v Londonu, ter svetovna dvoranska rekorderka Lebedeva, nekdanja olimpijska zmagovalka in nekdanja trikratna svetovna prvakinja. Letošnja svetovna dvoranska prvakinja Yamile Aldama, ki nastopa za Veliko Britanijo, je med osmerico tekmovalk ostala brez izida.