Kot so v volilnem štabu Malešičeve zapisali v sporočilu za javnost, imata Pahor in Türk pri volilnih opravilih stroške z najemom stojnic in študentov, ki po zakonu še niso opredeljeni in ne bi smeli biti strošek kampanje. Malešičeva se bo danes obrnila tudi na varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek Travnik in informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar zaradi po njenem mnenju neenakopravnega obravnavanja v medijih.

Iz Foruma za novo levico so sporočili, da so "zelo ogorčeni zaradi sprenevedanj glede financiranja predčasne volilne kampanje za predsednika države". Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je to proti vsem demokratičnim standardom. Zaradi tega se pridružujejo protestu Koordinacije neparlamentarnih strank in list. Ta je v sredo opozorila na po njihovem mnenju neenakopravno obravnavanje kandidatov ob prihajajočih predsedniških volitvah, saj, kot so pojasnili, mediji pokrivajo le tri glavne predsedniške kandidate - Danila Türka, Boruta Pahorja in Milana Zvera. Dodali so, da se glavnina kampanje že odvija, čeprav se bo uradno začela šele 12. oktobra.

Türk, ki je zjutraj s pomočjo podpornikov nadaljeval z zbiranjem podpisov za kandidaturo in obiskal stojnici v Brežicah in Novem mestu ter Trebnje, se je ob pričetku zbiranja podpisov na kritike že odzval. Predstavnikom medijev je predlagal, naj vsem kandidatom posvetijo ustrezno pozornost.

Kot je poudaril Türk, je dobro, da imajo volivke in volivci na razpolago izbiro med različnimi kandidati. "Želel bi, da bi vseh devet, ki nas je izjavilo pripravljenost kandidirati, doživelo enakomerno, enako, enakopravno zanimanje medijev," je povedal.

Dejavni so tudi nekateri drugi predsedniški kandidati. Pahor je danes nadaljeval z obiski, tako se je zjutraj v okviru projekta Skupaj - spodbujajmo drug drugega pri delu pridružil kolektivu Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca, Zver pa je obiskal osnovno šolo Destrnik, kjer je predal šolske potrebščine socialno ogroženim otrokom.