V prestopnem roku je bila v klubu, ki namesto Galjevice že nekaj časa domuje v Stožicah, gneča pri odhodih in prihodih igralk kot na avtobusni postaji. Vseh pet tujk, ki so jih pripeljali pred začetkom minule sezone (Hrvatici Kristina Franić in Andrea Šerić, Avstrijka Gorica Ačimović, Danka Kristine Bille Hansen in Madžarka Ibolya Mehlmann), je za Krim že preteklost, poleg njih pa so odšle tudi tri slovenske reprezentantke: Alja Koren, Neja Šoberl, Iris Guberinić. Tisljeva četa se je okrepila s sedmimi igralkami, prav vse pa so tujke: Linnea Torstensson, Gabriella Kain (obe Švedska), Katarina Krpež (Srbija), Nina Wörz, Susann Müller (obe Nemčija), Daniela Piedade (Brazilija) in Carmen Martin (Španija). Od tujk iz prejšnje sezone so ostale le Hrvatici Andrea Penezić in Jelena Grubišić, Rusinja Ljudmila Bodnjeva in Ukrajinka Marina Vergeljuk, ki se po daljši odsotnosti zaradi poškodbe (tako kot Maja Zrnec) vrača v ekipo.

"Najprej morate vedeti, da klub ni ničesar kupil. Ključna težava pri novinarjih je, da govorite in pišete o nekakšnih nakupih, mi pa smo le pripeljali proste igralke in hkrati zmanjšali stroške članske ekipe," je predstavnike sedme sile na dobro obiskani novinarski konferenci v Stožicah v odgovoru na vprašanje, ali se bo zaradi nakupa številnih vrhunskih igralk povečal klubski proračun, podučil Krimov direktor Goran Dujić. O konkretnih ciljih novega triletnega projekta je diplomatsko dodal: "Čim prej želimo biti eden resnih kandidatov za naskok na vrh Evrope."

Nepričakovano je bil precej konkretnejši trener Tone Tiselj, ki je imel zaradi OI v Londonu celoten igralski kader prvič na razpolago šele v soboto. Naslednji dan so igralke in člani strokovnega vodstva osvojili tudi prvi vrh, a ni šlo za športnega, ampak za vzpon na vrh Krima (dobrih 1100 metrov nadmorske višine). "Cilj je v treh letih postati prvak Evrope. Sedanji igralski kader je dovolj kakovosten, da se že v tej sezoni bori za polfinale lige prvakinj. Prepričan sem, da je individualna kakovost sedanjih igralk boljša od tiste v prejšnji sezoni. Naslednje leto bo minilo deset let od zadnjega velikega Krimovega uspeha, naslova evropskega prvaka, letos pa jih mineva šest od zadnje uvrstitve v polfinale lige prvakinj. V zadnjih štirih letih se je Krim stalno uvrščal med petim in osmim mestom v Evropi, zdaj pa je čas, da naredimo vsaj korak višje," napoveduje Tiselj, ki ima trenutno na seznamu poškodovanih tri igralke.

Na OI v Londonu sta se poškodovali Hrvatica Penezićeva (vezi v gležnju) in Španka Martinova (stranske kolenske vezi), njuno okrevanje pa naj bi trajalo od šest do osem tednov. Na bolniški je tudi Švedinja Torstenssonova, ki je na ponedeljkovem treningu dobila močan udarec v oko (nosi obliž), a vseeno naj poškodba ne bi bila hujše narave. Zaradi neverjetno pisane nacionalne sestave igralskega kadra ima Krim prvič v svoji zgodovini tudi dva uradna jezika - poleg slovenščine je to še angleščina. K lažji komunikaciji je veliko prispeval tudi Tisljev pomočnik Uroš Bregar, ki je našel diplomsko nalogo, v kateri so vsi rokometni izrazi napisani v petih jezikih (slovenščina, angleščina, nemščina, francoščina, španščina). A s 1. septembrom se novo šolsko leto ne bo začelo le za osnovnošolce in srednješolce, ampak tudi za Krimove tujke, ki bodo začele obiskovati intenzivni tečaj slovenščine.

Do začetka lige prvakinj (sredi oktobra najprej v Stožicah s kvalifikantom) čakajo krimovke trije močni pripravljalni turnirji. Že jutri potujejo v Budimpešto na Madžarsko, kjer bodo igrale v skupini z ruskim klubom Rostov Don in romunskim Oltchimom (v drugi skupini so Budućnost, Hypo in Ferencvaros), zadnji dan avgusta in prvi septembra bodo igrale v Koprivnici na Hrvaškem (še Podravka Vegeta, Hypo in Budućnost), zadnja generalka za Evropo pa bo domači memorialni turnir Vinka Kandije (še Podravka, Hypo in Zaječar). "Na prijateljske in pripravljalne tekme ne dam nič, saj lahko zavedejo tako ali drugače. Vem, česa je moja ekipa sposobna, zato me igra in rezultati na turnirjih niti toliko ne zanimajo. Poleg tega na nobenem turnirju zaradi poškodb ne bomo v popolni zasedbi," pravi trener Tiselj.